Dypdykk i Tex Murphy-spillet Martian Memorandum

cd SPILL tar for seg det andre spillet i Tex Murphy-serien i dagens podcastepisode.

Privatdetektiven Tex Murphy ble kjent for en hel verden med PC-spillere med Under a Killing Moon, et førstepersons eventyrspill som kombinerte ekte video med tredimensjonale miljøer og fri utforsking. Med oppfølgeren, The Pandora Directive, ble konseptet videreført og spillet regnes med rette som en av de absolutt største PC-klassikerne fra nittitallet.

Martian Memorandum.
Martian Memorandum.

Men da Under a Killing Moon kom ut, hadde Tex Murphy allerede to spill på baken. Det første, Mean Streets, er en finurlig kombinasjon av flysimulator og eventyrspill som podcasten cd SPILL allerede har tatt en grundig titt på. I dag er turen kommet til spill nummer to i serien, Martian Memorandum.

I motsetning til Mean Streets (og resten av spillene i serien, for den saks skyld) er Martian Memorandum et mye mer «tradisjonelt» eventyrspill, med et pek-og-klikk-grensesnitt ikke helt ulikt det Lucasfilm Games benyttet i de fleste av sine eventyrspill fra samme tid. Men det skiller seg blant annet ut ved å bruke store mengder digitalisert grafikk og lyd, inkludert ekte tale.

Denne gangen får Murphy i oppdrag å finne den savnede datteren til en milliardær, som muligens befinner seg et sted på planeten Mars. Men underveis i etterforskningen avdekker Murphy mye mer enn forventet, og det viser seg kanskje at klienten hans ikke er så uskyldig som han virker? Hør mer i ukens cd SPILL:

Jeg kan forresten nevne at spillene i serien er tilgjengelige både på Steam og GOG, og tilfeldigvis er hele serien på tilbud på Steam akkurat nå. Martian Memorandum koster bare 6 kroner på egenhånd, og alle de klassiske spillene i serien kan bli dine for 30 kroner. Det er egentlig et obligatorisk kjøp – men salget avsluttes i ettermiddag/kveld, så du må være kjapp.

Her er innholdet i episoden:

(00:00) Intro
(00:46) Velkommen til cd SPILL
(03:12) Kommentarer fra Duke Nukem
(09:29) Hyllest til Joachim (iik!)
(16:10) Dagens spill: Martian Memorandum
(21:06) Hva går spillet ut på?
(26:01) Tech Specs
(34:12) RealSound vs SoundBlaster
(37:11) Musikken
(40:57) Sigves forhold til Tex
(42:00) Spoiler hele historien
(42:57) Spoiler Terraform
(43:51) Spoiler: Bortført
(46:27) Spoiler Mac Malden
(49:10) Spoiler: Jocques Sparrow
(52:26) Spoiler: Chantal Vargas
(54:43) Spoiler: Date med Rhonda
(57:51) Spoiler: Mordet
(59:37) Spoiler: Jungelen
(01:03:55) Spoiler: Mars
(01:08:37) Spoiler: Endgame
(01:11:16) Ferdig med spoilers
(01:18:54) Oppfølgere
(01:21:57) Ingenting fra sosiale medier
(01:23:33) Har det holdt seg?
(01:26:06) Finnes det noe tilsvarende idag?
(01:28:26) Neste episode

Toppbildet er det Anette Jøsendal som har laget.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.