Mean Streets introduserte detektiven Tex Murphy

Bli med når podcasten cd SPILL tar et skikkelig dypdykk i dette postapokalyptiske eventyrspillet.

Hvis du spilte PC-spill på midten av nittitallet er sjansene store for at du kjenner til spillene om privatdetektiven Tex Murphy. Eventyrspillet Under a Killing Moon var revolusjonerende da det kom ut, der det kombinerte førstepersons utforsking i tredimensjonale miljøer med ekte videosekvenser, og oppfølgeren – The Pandora Directive – tok konseptet til nye høyder.

Men da Under a Killing Moon kom ut hadde Murphy allerede vært hovedpersonen i to eldre eventyrspill, nemlig Mean Streets og Martian Memorandum. I dagens episode av podcasten cd SPILL får vi bli med på et dypdykk i førstnevnte, som kom til PC og Commodore 64 i 1989, samt Amiga og Atari ST året etter. Det er selvsagt DOS-versjonen som er fokuset for episoden.

Klienten, Sylvia Linsky.
Klienten, Sylvia Linsky.

Uvanlig sjangerblanding

Mean Streets er en interessant kombinasjon av eventyrspill (ikke helt pek-og-klikk, men nesten) og futuristisk flysimulator. Tex får i oppdrag å komme til bunns i dødsfallet til en velstående vitenskapsmann, og må reise rundt i et postapokalyptisk San Francisco ved hjelp av svevebilen sin, for å lete opp spor og personer som kan ha viktig informasjon.

Flysekvensene foregår i 3D, med en åpen verden å utforske, mens resten av spillet fungerer som en mellomting mellom eldre tekst-/grafikk-eventyr og pek-og-klikk-eventyrene som kom til å dominere sjangeren på nittitallet. Spillet har til og med 2D-actionsekvenser.

Det blir forresten noen «spoilere» i ukens episode, og siden Mean Streets fikk en slags nyversjon i form av Tex Murphy: Overseer kan du risikere å få to spill spoilet for prisen av ett. Men det er åpenbart når de starter, cirka 55 minutter inn i episoden, og hvis du vil unngå å høre hvordan eventyret ender kan du spole frem til 1:03:00. Her er episoden:

Forresten, hvis du vil vite mer om historien bak selskapet som skapte Mean Streets, kan du lese vårt tilbakeblikk på en av deres støste klassikere fra åttitallet: Leaderboard Golf.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.