Mega Man-klassikere på NES

Spæll tar for seg Mega Man 1-3, sammen med Tryggve fra Spillegal.

Wikipedia forteller at det er over 50 spill i Mega Man-universet, så Capcoms blå robotgutt har åpenbart gjort en viss suksess. Jeg tviler litt på at podcasten Spæll planlegger å snakke om alle sammen, men nå har de i alle fall gått i gang med en stor episode om de tre første spillene i serien.

Mega Man 2. Bilde: Mobygames.

Mega Man kom ut på NES i 1987, og er altså et plattformspill som i motsetning til det meste (eller strengt tatt alt) Capcom lagde på den tiden ble utviklet med konsoll i tankene fra første stund. Den kjente utgiveren var nemlig tungt fokusert på arkademaskiner på denne tiden, men med Mega Man startet de et kjærlighetsforhold med NES som resulterte i en absurd mengde fabelaktige klassikere.

Spillet ble imidlertid ikke noen kjempesuksess, delvis fordi Capcom ikke hadde helt troen på det, og sannsynligvis også delvis fordi den amerikanske versjonen fikk et hastverksarbeid av et cover som så ut som det var tegnet av en tiåring. Men det solgte nok til at en oppfølger fikk grønt lys, og Mega Man 2 ble en kjempesuksess.

Uansett, dere kan høre mye mer om Mega Man 1-3 i podcasten, der Håkon og Adrian gjestes av Tryggve fra Spillegal for å diskutere disse klassikerne:

Bildene er lånt fra Mobygames.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.