Atari 50 utvides med nesten 40 spill

To nye tidslinjer lanseres som nedlastbart innhold senere i år.

Atari 50 er en omfattende samlepakke som ble lansert i 2022 for å feire Ataris 50-årsdag. Den har allerede over 100 spill, med en hovedtyngde på arkadespill og spill for Atari 2600, men det er også en rekke spill for senere plattformer slik som Atari 5200, Ataris 8-bit-datamaskiner og Atari Jaguar. Atari ST hopper den merkelig nok over.

Det som gjør pakken ekstra fascinerende er at spillene presenteres i tidslinjer, der det også er rikelig med scannet innhold, tekst og videoinnhold som forteller litt om utviklingen av de individuelle spillene og konteksten rundt dem. Dette formatet er også brukt i The Making of Karateka og Llamasoft: The Jeff Minter Story.

Nytt innhold i oktober

Den 25. oktober slippes en utvidet versjon av Atari 50 ved navn Atari 50: The Anniversary Celebration Expanded Edition, for PlayStation, Xbox, Switch og PC (Steam). Den har to nye tidslinjer med totalt 39 spill, og disse vil også slippes som nedlastbart innhold for tidligere eiere (men tilsynelatende noe senere).

Den ene tidslinjen heter The Wider World of Atari, og inkluderer 19 spill og åtte videosegmenter, der vi blant annet får oppleve hvordan Atari påvirket andre spillskapere. Denne tidslinjen inneholder blant annet et dypdykk i Stern-spillet Berzerk (Atari har kjøpt Stern-rettighetene) samt ulike «skjulte perler» fra sent på åttitallet.

Den andre heter The First Console War, og har 20 spill. Her er fokuset på konsollkrigen mellom Atari 2600 og Intellivision fra Mattel. Den inkluderer en rekke spill laget av Mattel, inkludert sportsspill fra M Network-serien. Flere sportsspill fra Atari er også inkludert, og vi får dessuten bryne oss på sjeldne prototypeversjoner av ulike spill.

Her er et dypere innblikk i det nye innholdet, fra pressemeldingen:

 The Wider World of Atari timeline, which includes 19 playable games and eight video segments, takes a series of deep dives into stories from Atari history, showing how Atari continued to influence creators and fans over the decades. New interviews, vintage ads, historical artifacts, and more have all been researched and presented with Digital Eclipse’s signature style. Highlights from the new timeline include a deep dive into Stern Electronics’ robot-blasting Berzerk; unusual and underappreciated innovations and hidden gems from the late 1980s; a spotlight on the artist Evelyn Seto, who helped create the iconic “Fuji” Atari logo; Pong creator Al Alcorn explaining the birth of Breakout; and an exploration of the fan base’s role in discovering unreleased prototypes, creating “homebrew” games, and preserving Atari history.

The First Console War timeline, which includes 20 playable games and half-dozen video segments, tells the story of the first major console war in the gaming industry between the Atari 2600 and Mattel’s Intellivision. The team at Digital Eclipse curates an exploration of the rivalry, including Mattel’s quixotic decision to create games for the competing Atari 2600. Highlights include a selection of M Network games, including some fan-favorites; a mix of Atari and M Network sports games, and some rare Atari 2600 and 5200 prototypes. New interview features include former Intellivision game director Don Daglow, M Network programmer Jane Terjung, Activision‘s David Crane and Garry Kitchen, homebrew programmer Dennis Debro, and historians Leonard Herman and Mike Mika.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.