Slik kunne IK++ og The Last Ninja 4 vært

System 3 har delt video fra de kansellerte spillene.

Den britiske utgiveren System 3 har vært stille i mange år, men bak kulissene har de åpenbart forsøkt å bringe tilbake sine to største slagere; IK+ og The Last Ninja. De har ikke lykkes, men i forbindelse med at de nå driver en folkefinansieringskampanje for en retrospillsamling med nettopp disse spillene har de sluppet videomateriale fra de kansellerte prosjektene.

Først ut er International Karate++. Vi har snakket om forgjengeren flere ganger; jeg har skrevet et tilbakeblikk på spillet, og det var vel det eneste spillet som fikk plass i vår artikkel om Commodore 64-spill som er spillbare i dag og vår tilsvarende Amiga-artikkel.

IK++ skulle åpenbart ha kommet i 2021, og ser ut som det kom ganske langt i utviklingen. Men skal jeg være brutalt ærlig, gjør det meg ingenting at dette spillet ble kansellert. For bak den småpene grafikken får vi et generisk slåssespill som ikke ser ut til å ha noe av originalens magi (eller karateinspirerte konkurransekonsept), og bare blir mer kaotisk av tre spillere.

Men døm selv:

Så har vi The Last Ninja 4, med en demo fra 2018. Her ser det ut som en «vertical slice», altså at utviklerne har jobbet mye med å finpusse én liten del av spillet for å demonstrere hvordan resten av spillet skal være. Kanskje ment for Gamescom-messen det året, der spillet skulle vises frem (og åpenbart ikke fikk napp hos investorer eller utgivere).

Det ser også ut som det er ganske mye arbeid som gjenstår her, for selv om mye av grafikken er flott, er det åpenbart at dette tredjepersons actionspillet hadde langt igjen før det hadde noe å gjøre på markedet. 2018 var tross alt samme år som dagens generasjon God of War debuterte på PlayStation 4.

Men det er fascinerende å se demoen, likevel. Så ta en titt, etter at du har åpnet tilbakeblikket mitt i et annet nettleservindu:

System 3 lover at de som backer den nye The Last Ninja-samlingen deres skal få tilgang til disse tidlige demoene, og sikkert mer til. Folkefinansieringen har forøvrig gått glimrende for den aldrende utgiveren, som har samlet inn over 1,5 millioner kroner til tross for at målet deres var under 150 000 kroner.

Så med mindre de kludrer ting til på en helt monumental måte (noe man selvsagt ikke kan se bort ifra, folkefinansiering er risikable saker), virker det sannsynlig at The Last Ninja Collection er i rute for lansering i mai 2025, som planlagt.

Vi avslutter med den nyeste videoen på kanalen deres, som er en interessant titt tilbake på utviklingen av The Last Ninja:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.