Spillmesse 2024 er rett rundt hjørnet

Sørlandets største spillarrangement går av stabelen om cirka to uker.

Nå er det ikke lenge til Spillmesse 2024 åpner dørene på Sørlandets travpark utenfor Kristiansand. Dette er tredje året på rad at messen arrangeres, og denne gangen går den over to hele dager – lørdag 19. oktober og søndag 20. oktober.

Moro for små og store. Foto: Mona Therese Iversen / Bildeveven.
Det var stor interesse rundt flipperspillene på fjorårets arrangement. Foto: Mona Therese Iversen / Bildeveven.

Som før loves vi en stor utstilling med konsoller og datamaskiner man kan spille på, samt en rekke arkadespill og flipperspill fra den lokale arkade- og flipperspillklubben High Score. Det blir også et stort marked, der du kan kjøpe klassiske spill, konsoller og mye annet spennende. Den norske retrospillutvikleren Badger Punch Games dukker til og med opp, sammen med fysiske kopier av spill som Roguecraft på Amiga.

Håkon Puntervold, som du kanskje kjenner fra podcasten Spæll, er en av arrangørene hos Retro City Kristiansand. Han sier den største nyheten i år er at messa nå går over to dager:

– I fjor var rett og slett for mye gøy til å skvise inn på en dag, så vi ønsker å spre det litt utover og fylle på med mer innhold. Og så tenker vi det er godt for noen å ta en dag med familien, og en annen alene eller med venner for å delta på konkurranser og slikt.

I fjor kom det cirka 1500 besøkende på messa, og det var ifølge Puntervold langt mer enn hva de hadde sett for seg, og arrangørene skjønte at de ikke må undervurdere hvor mange besøkende de kan få. Dermed «er det bare å gi enda mer trøkk på hele arrangementet slik at det skal være en komplett og fin opplevelse for hver og en som besøker messen,» forteller Puntervold.

Åtte maskiner koblet sammen i Duke Nukem 3D-LAN. Foto: Mona Therese Iversen / Bildeveven.
Åtte maskiner koblet sammen i Duke Nukem 3D-LAN i 2023. Foto: Mona Therese Iversen / Bildeveven.

Jeg spurte også hva besøkende kan forvente av årets messe:

– Hvis man var der i fjor, så er det enkleste å si «mye mer!» Men hvis man er ny, så kan man glede seg til en reise gjennom spillhistorien med utstillinger av maskiner fra industriens start til i dag, et stort marked med alt fra spill, spillkonsoller, tilbehør, handcrafts, kunst og mye mer, og High Scores arkade- og flipperspill vi alle husker fra åtti- og nittitallet.

Selv om det ligger mye arbeid bak messen, er det en takknemlig jobb. Puntervold vil trekke frem to store høydepunkt:

– Det ene er å se når så mye spillglede er samlet på ett sted. Se en foreldre/besteforeldre som forteller til barn/barnebarn at «dette var det jeg vokste opp med». Så ser man smilet om munnen til den voksne, på grunn av at barnet reagerer helt likt som de gjorde når de var små. Det er varmer spillhjertet mitt så enormt. Det andre er den gjengen frivillige som er med å hjelper til med dette arrangementet. En ting er å planlegge arrangementet, men så er det også det å gjennomføre det. Dette hadde simpelten ikke gått uten de som melder velger å vie sin tid til å være med å gjøre så hjulene går rundt. De er helt magiske hver og en.

For mer informasjon om Spillmesse 2024, inkludert priser og praktisk info, kan du besøke Facebook-siden til arrangementet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.