Bli romskipkaptein i EGA Trek

Bli med når cd SPILL utforsker et romstrategispill fra åttitallet.

Bare én uke etter forrige (litt forsinkede) episode av cd SPILL er Sigve og MrMamen tilbake med en ny episode. Sist gang snakket de om et spill «alle» har hørt om, nemlig det smålugubre eventyrspillet Leisure Suit Larry. Denne gangen har de gravd frem en litt mer obskur sak, i form av romspillet EGA Trek: The Mongol Invasion.

Det ser nok mer komplisert ut enn det er. Bilde: Mobygames.
Det ser nok mer komplisert ut enn det er. Bilde: Mobygames.

Basert på et gammelt konsept

EGA Trek kom først ut i 1988, og jeg tipper at mange av dere skjønner hva slags spill det er selv om dere ikke nødvendigvis har spilt det. Vi skal nemlig til Star Trek-land her, og da snakker jeg ikke om TV-serien (direkte), men noen av de første romstrategispillene noensinne, nemlig Star Trek og Super Star Trek på syttitallets stormaskiner.

Disse spillene dannet grunnlaget for en hel liten undersjanger av spill, og de fleste plattformer fikk både gratisvarianter og kommersielle titler som bygde på konseptet. EGA Trek er et godt eksempel, og et annet er Star Fleet fra 1985, som jeg skrev et tilbakeblikk på for nesten ti år siden. Der kan du lese mer om sjangerens historie og konseptet disse spillene bygger på.

Alternativt kan du bare trykke play-knappen under, for du får en fin innføring av MrMamen og Sigve. Hør alt du trenger å vite om EGA Trek her:

Siden jeg nevnte Star Fleet kan jeg jo minne om at en kraftig oppgradert versjon av oppfølgeren ble lansert på Steam for en tid tilbake. Siden Star Fleet II faktisk er et DOS-spill er det jo lov å utfordre cd SPILL til å ta et lite dypdykk. Men jeg forstår dem hvis de rygger langsomt ut av rommet i stedet.

Skjermbildet er fra Mobygames, mens Anette Jøsendal har laget tegningen av spillcoveret.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.