Nå kommer en haug av Backyard Sports-spill tilbake

Backyard Baseball ’97 ble en suksess.

Backyard Sports-serien nøt stor popularitet på siste del av nittitallet, kanskje spesielt i USA. Og det viser seg at den enda er rimelig populær, for da Playground Productions relanserte Backyard Baseball ’97 på Steam i forrige uke ble spillet en umiddelbar suksess. Fire dager etter Steam-lansering har det fått over 450 brukeranmeldelser, og en «veldig positiv» snittscore.

Til sammenligning har en velkjent klassiker som Sid Meier’s Alpha Centauri litt i overkant av 300 brukeranmeldelser etter å ha vært på tjenesten i cirka et halvt år. Poenget er ikke å sette de to svært ulike spillene opp mot hverandre, men å illustrere at Backyard Baseball ’97 har gjort det Godt med stor G.

Snart blir det dessuten mer bakgårdsidrett fra samme gjeng. Per nå har Playground Productions fem andre Backyard-spill liggende i «coming soon»-bunken sin, og vi kan jo like godt liste dem opp:

  • Backyard Soccer ’98
  • Backyard Football ’99
  • Backyard Baseball ’01
  • Backyard Basketball ’01
  • Backyard Hockey ’02

Litt av hvert, altså. For meg er denne serien et stort, sort hull som jeg knapt vet noe om, annet enn at den kom fra Humongous Entertainment som Monkey Island-skaper Ron Gilbert var med å grunnlegge i 1992. Serien har i stor grad ligget død siden 2010, med unntak av et par iOS-utgivelser i 2015.

Playground Productions jobber imidlertid med nye spill i serien, og de snakker også om å ta den over i andre medier. For en tid tilbake slapp de denne traileren:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.