En kjapp prat med Chris Huelsbeck på Retromessa 2024

Håkon fra Spæll fikk noen ord med den tyske legenden.

Retromessa i Sandefjord hadde den tyske spillmusikkskaperen Chris Huelsbeck – kjent for blant annet musikken i Turrican-serien – en stand der han solgte CD-er og skrev signaturer. Håkon Puntervold fra podcasten Spæll fikk noen ord med legenden, og selv om det ikke er et spesielt langt intervju publiserer vi det her. Dere kan også høre det i Spælls messerapport fra Retromessa 2024.

Huelsbeck er blant annet kjent for musikken til Turrican 2.

Er dette første gang du er i Norge?

Nei, det er min tredje gang i Norge. Jeg har vært i Bergen to ganger, på Back in Time Live-eventet de har hatt der. Men dette er første gangen jeg er her i Sandefjord.

Hva tenker du om messa?

Den er bra! Den er faktisk sammenlignbar med Amiga-messene vi har i Tyskland, som arrangeres annehvert år. Det er kult at det er så mange folk der ute som er interessert i de gamle maskinene.

Min bakgrunn er mer fra Nintendo og konsoller enn Commodore og Amiga, men musikken på Commodore 64 – det er noe unikt med den. Og melodiene dine er så fengende!

Det er varemerket mitt, hehe. Catchy melodier.

Så, av alle låtene du har laget, hva er favorittene dine?

Det er et vanskelig spørsmål, for hver gang jeg fullfører noe liker jeg det. Det siste prosjektet er alltid det kuleste og beste. Men de fleste vil antakeligvis trekke frem Turrican-serien. Så har jeg også skapt noen prosjekter siden da, og det er ganske mye kult der ute. Du nevnte Giana Sisters tidligere [i opptakten til intervjuet], og det har blitt gjenskapt i Twisted Dreams, for eksempel.

Denne grafikkstilen liker jeg!
I senere tid har han blant annet jobbet med Tiny Thor.

Det var sammen med Machinae Supremacy?

Ja, for jeg hadde hørt en av deres remixer av en av låtene mine, og jeg syntes det de holdt på med, deres tolkning, var ganske kul. Så jeg ville ha dem med på det prosjektet.

Lager du musikk for noen nye spill?

Det er alltid noe på gang. I de siste to årene har jeg arbeidet med tre-fire spill, og to-tre av disse er skikkelig retroinspirerte. Jeg ble akkurat ferdig med et Mega Drive-prosjekt. Og CD-ene jeg har her på messa er fra Tiny Thor, et Giana Sisters-aktig plattformspill med puslenøtter. Så har jeg en CD fra Interstellar Sentinel, som er et sideskrollende romskytespill omtrent som R-Type, Katakis og de spillene der. Musikken er retroinspirert, og jeg brukte SID-lyder [fra Commodore 64] der.

Kult! Tusen takk for at du tok deg tid til en prat!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.