Du er to museklikk unna en runde med Lotus III

lotustoppJeg tenkte bare å minne om MS-DOS-spillsamlingen på Internet Archive. For de som ikke vet det, lanserte nettstedet for en tid siden over 2000 gamle spill, som du kan spille direkte i nettleseren din. De tilgjengelige titlene inkluderer alt fra Prince of Persia til, uh, Sex Vixens from Space, og dette er en glimrende måte å kjapt teste historisk viktige spill på. Pluss, det er jo ganske moro.

lotus3Jeg skal ikke påstå at jeg skjønner helt hvordan de kan gjøre dette uten å bryte masse lover, men jeg har en viss tiltro til at en såpass stor og velrenommert organisasjon vet hva de driver med. Og så lenge rettighetsinnehaverne ikke klager, ser jeg ikke noen grunn til å stille spørsmål ved noe som tross alt er veldig positivt for alle som liker spillhistorie.

En morsom detalj er at man også kan «embedde» spillene på Internet Archive på andre nettsteder. For eksempel her! I løpet av helgen håper jeg å publisere et tilbakeblikk på en rimelig ukjent strategiperle, og da kan jeg faktisk legge hele spillet inn i artikkelen så du kan spille det etter at du har lest om det. Men før den tid tester jeg funksjonen med et annet spill. Du har nok skjønt hvilket.

 

Du styrer med WASD-knappene. Klikk i vinduet for å bruke musen i spillet, og «escape» for å få lov til å bruke musen til andre ting igjen. Gammeldags lenke til spillet hos Internet Archive.

Ah, og så lytt til hvor mye kulere musikken er på Amiga-versjonen, her (tittelmelodien begynner ca. 6:30 inn i videoen):

Resten av låtene er i videoen under. Den første låten der mener jeg originalt kom fra plattformspillet Zool (eller Zool 2).

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.