Wings Remastered kommer til Amiga i februar

Cinemaware har funnet et utviklerstudio som kan overføre det kommersielle spillet til Amiga-plattformen.

For de fleste av oss døde Amiga-plattformen på nittitallet, men det er faktisk fortsatt utvikling der. AmigaOS 4-serien fungerer på maskinvare med PowerPC-prosessorer, og til nå siste versjon av AmigaOS 4.1 ble lansert i desember i fjor. I tillegg har vi kloner som AROS og MorphOS.

En av sekvensene i spillet.
En av sekvensene i spillet.

Nå får eierne av disse plattformene et nytt kommersielt spill å leke seg med, nemlig Wings Remastered Edition. De kan allerede laste ned en demo, og fullversjonen kommer i februar. Den fysiske boks-versjonen kan allerede forhåndsbestilles. PC-versjonen av dette spillet bruker visstnok Unity3D-motoren, så sånn sett er det jo litt interessant at spillet nå kommer til Amiga.

Grunnen til at Amiga-plattformene får Wings Remastered i utgangspunktet, er et løfte Cinemaware ga under folkefinansieringskampanjen i fjor. Dette ble mottatt med svært stor skepsis, men nå ser de altså ut til å være på god vei med Amiga-versjonen. Den utvikles av et separat utviklerstudio, som vil få alle inntektene fra Amiga-salget selv.

Merk at de klassiske Amiga-plattformene du husker fra barndommen ikke kan kjøre dette spillet.

Wings Remastered Edition finnes også for PC og Mac, og er som navnet tilsier en nyutgave av det klassiske flyspillet Wings. Dette er en slags kombinasjon av flysimulator og arkadespill som er satt til første verdenskrig. Nyutgaven fikk ikke den beste mottakelsen i pressen, men brukeranmeldelsene på Steam er i stor grad positive.

2 kommentarer om “Wings Remastered kommer til Amiga i februar”

 1. Det er veldig kult at dette faktisk skjer. Synd at jeg har blitt så tilbakelent at jeg ikke gidder fikle med (nyere) AmigaOS og de andre OSene til Amiga. Kommer nok til å kjøpe dette uansett når det kommer, det fortjener støtte. Jeg mener å huske at jeg sverget flere ganger i tenårene at jeg for alltid skulle være trofast mot Amiga, og det var unison enighet i kameratgjengen om at alle som brukte PC hjemme (og spesielt på copyparties) var skikkelig teite… Dette var vel og merke før og litt etter at Commodore gikk konk. Jeg var litt bitter da jeg kjøpte min første PC, hehe…

  Svar
  • Hehe, samme her. PC skulle jeg ALDRI ha. I ettertid har jeg delte meninger om det. Det at det sluttet å komme masse nye kommersielle spill til Amiga gjorde at jeg utforsket alt fra programmering til å lage musikk. Og jeg spilte masse kule gratisspill (oppdaget roguelike-sjangeren og teksteventyr, for eksempel). Det er jeg glad for.

   Samtidig vet jeg jo i ettertid at jeg gikk glipp av utrolig mye kult på PC, uten å egentlig ha noen skikkelig grunn til det. Spesielt med tanke på at favorittspillene mine var strategispill og eventyrspill, som det florerte av på PC på den tiden.

   Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.