Spillshowet Level Up blir uavhengig

VGs spillshow ble nedlagt i fjor – nå starter det opp igjen, takket være folkefinansiering.

Mange sørget etter VGs nedleggelse av spillshowet Level Up i fjor, og det lå kanskje litt i kortene at programlederne Rune Fjell Olsen og Karl-Martin Hogsnes ikke kom til å slå seg til ro med «vanlige» jobber innenfor avisen. Nå har de begge fått sluttpakker, og fått med seg Level Up ut av VG:

Fra og med mandag 15. februar setter vi i gang med ny YouTube-kanal for spillanmeldelser og innslag, regelmessig streaming og en ny ukentlig podcast (denne gangen sammen med YouTuber og tidligere Level Up-klipper Storm Lasj!). Planen framover er å tenke nytt, men samtidig beholde essensen av det vi gjør; relevant spillstoff av nerder, for nerder, presentert på en seriøs, men trivelig og ikke så veldig høytidelig måte.

I går startet de en folkefinansieringskampanje på Patreon, der folk som har lyst til å støtte dem kan gi et visst antall kroner (eller, rettere sagt, dollar) i måneden. På under ett døgn har de klart å oppnå en månedlig «inntekt» på 5367,63 dollar, altså cirka 46 000 kroner (før skatt og evt. Patreon-avgifter). Sjansene er vel små for at det stopper her, og hvis de oppnår en støtte på 10 000 dollar i måneden vil de få full uavhengighet slik at de ikke trenger andre inntektskilder.

Level Up følger dermed spillsiden Pressfire, som nylig ble uavhengig fra Dagbladet. Riksmediene er med andre ord i stor grad ute av den norske spilljournalistikken, men det ser strengt tatt ikke ut som det blir så problematisk som enkelte fryktet. For Level Up sin del virker det som de nå kan gjøre mye mer spennende ting enn de kunne før, og jeg tror også at Pressfire kan bli et bedre nettsted med stadig mer desperate Dagbladet ute av bildet.

4 kommentarer om “Spillshowet Level Up blir uavhengig”

  1. Tipper de kommer til å overlappe 0,1% av spillene Spillhistorie.no dekker, men sikkert fint for den yngre garde som vil se videoer og høre på podcaster om AAA-konsollspill på norsk. Tror jeg kommer til å holde meg her. ;)

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.