Monkey Islands hovedperson het egentlig Smear West

Spillutviklerveteran Aric Wilmunder har delt de opprinnelige designdokumentene for flere av LucasArts’ klassikere.

Klassikeren som i dag er kjent som The Secret of Monkey Island het egentlig The Mutiny of Monkey Island, og fulgte den avdankede piraten Smear West i hans søken etter den legendariske skatten på Monkey Island. For å finne skatten måtte han få støtte fra Guvernør Fat på Mélee, finne veien til den legendariske øya, og helst unngå å bli spist av de vandøde kannibalene der.

Dette spillet het egentlig Mutiny on Monkey Island.
Dette spillet het egentlig Mutiny on Monkey Island.

Uheldigvis finnes det ingen skatt på Monkey Island. Det eneste som finnes der, er en portal til Helvete.

Dette kan vi lese i et gammelt dokument fra LucasArts (som på dette tidspunktet het LucasFilm Games), som har blitt scannet og lagt ut på nettet av Aric Wilmunder. Dette var programmereren som opprinnelig skapte skript-systemet SCUMM-systemet sammen med Monkey Island-designeren Ron Gilbert. Alle de klassiske 2D-eventyrene fra LucasArts ble laget ved hjelp av SCUMM.

Wilmunder har også lagt ut originale designdokumenter for Day of the Tentacle-forgjengeren Maniac Mansion, samt to av actionspillene som brukte LucasArts fraktalbaserte 3D-motor (fra Rescue on Fractalus), nemlig The Eidolon og Koroni’s Rift.

I fremtiden planlegger han å legge ut dokumenter fra Indiana Jones and the Last Crusade, Maniac Mansion II og The Pirate Curse of Monkey Island. Hva nå enn det kan være for noe!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.