Nytt spill tar for seg revolusjonen i Iran

Den politiske thrilleren 1979 Revolution: Black Friday er basert på virkelige hendelser.

Iran var tidligere et vestlig orientert monarki ledet av sjah Muhammed Reza Pahlavi, men i 1979 ble sjahen styrtet i et blodig opprør. I starten var opprørerne en blanding av liberale, venstreradikale og religiøse grupper, og var sånn sett ikke helt ulikt det som skjedde under «den arabiske våren» mange år senere. Det var først i den andre fasen at Iran ble det prestestyret vi forbinder med landet i dag.

Farlige saker.
Farlige saker.

Opplev revolusjonen på nært hold

I 1979 Revolution: Black Friday får vi oppleve revolusjonen fra øynene til en fotojournalist ved navn Reza Shirazi. Han har akkurat kommet hjem etter å ha tatt utdannelsen sin i utlandet, og nå blir han dradd inn i undergrunnsaktivitetene av sin beste venn, Babak. I løpet av spillets gang treffer han et bredt spekter av mennesker, og opplever hvordan valgene han tar får store konsekvenser for både ham selv, vennene hans og familien.

Spillet skal være basert på ekte hendelser og øyevitners forklaringer, og utviklerne mener selv at det byr på en historisk nøyaktig gjengivelse av hendelsene. Rent teknisk ser 1979 Revolution ut til å minne om Telltales eventyrspill, med et filmatisk preg og animasjoner tatt opp ved hjelp av «motion capture»-teknologi.

1979 Revolution: Black Friday har blitt utviklet av iNK Studios, under ledelse av Rockstar-veteran Navid Khonsari. Spillet er ute på GOG og Steam. Du kan få et lite inntrykk av hva det har å by på gjennom traileren:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.