Ni nye spill har fått støtte fra Norsk filminstitutt

Utvalget inkluderer Lovecraft-inspirert grøss på Mars og VR-spill om birkebeinerne.

Norsk filminstitutt har delt ut tilskudd til ni nye, norskutviklede spill i dag. Blant annet fikk Rock Pocket Games 1,5 millioner kroner for skrekkspillet Moons of Madness, et spill inspirert av H.P. Lovecrafts skrekkhistorier men satt til en base på Mars.

Et annet interessant spill er Birkebeinerne, som fikk 300 000 kroner. Dette skal by på en kombinasjon av skikjøring, bueskyting og utforsking, og får støtte for VR. Handlingen følger birkebeinerne som flykter over fjellet med den unge kong Håkon Håkonsen «i ryggsekken».

Våken virker også spennende – et historiedrevet eventyr om en deprimert mann i 50-årene som må navigere seg gjennom et mareritt ved hjelp av det han opplever som sjamanistiske krefter. Dette spillet er satt til et nordnorsk fiskevær.

Ellers inkluderer utvalget alt fra skytespill til en interaktiv sangbok. Her er hele utvalget, hentet fra Norsk filminstitutts nettsted:

Moons of Madness
Rock Pocket Games AS er tildelt 1.500.000 kroner i utviklingstilskudd til skrekkspillet Moons of Madness, som er et unikt førstepersons skrekkspill som kombinerer Lovecraft med sci-fi. Du spiller Shane Newehart, sjefsingeniør på den første permanente basen på Mars, og spillet tar for seg Shanes siste og dramatiske dager på basen.

Håp
Artplant AS er tildelt 1.000.000 kroner i utviklingstilskudd til shoot-em-up-spillet Håp, som er en original vri på sjangeren med moderne spillmoduser og flerspillersfunksjonalitet. Målet er å oppgradere skipene sine, både i- og utenfor kampen, og bli sterke nok til å ta ut det andre lagets moderskip.

Syng
Storm Films AS er tildelt 600.000 kroner i utviklingstilskudd til den interaktive sangboken Syng. Spillet tar barna med inn i et vakkert univers illustrert av Bjørn Rune Lie. I Syng-universet møter barna karakterer fra åtte kjente kjære norske barnesanger. Emergent gameplay inviterer til utforsking av universet, og barna kan glede seg over hvordan de forskjellige elementene reagerer på hverandre.

Bendik & Monsteret
Kool Produktion AS er tildelt 600.000 kroner i utviklingstilskudd til spillet Bendik & Monsteret. I Bendik & Monsteret får barna mulighet til å være sammen med det farligste monsteret av dem alle; Don Monster. Bendik & Monsteret er en opplevelses-app for barn, som inkluderer spill, interaktiv bok og film.  Dette transmedia-konseptet er basert på Frank Mosvolds filmatisering av Arne Svingens bok ved samme navn.

Fun Run Arena
Dirtybit AS er tildelt 800.000 kroner i utviklingstilskudd til spillet Fun Run Arena, som er et nytt spill for mobiltelefon og nettbrett. Selskapet står bak de suksessrike spillene Fun Run og Fun Run 2, som tilsammen har mer enn 80 millioner nedlastninger verden rundt. I Fun Run Arena inviteres spillerne til å reise rundt i Fun Runs verden og konkurrere med venner i fartsfylte kappløp.

Corroded
Encircle Games AS er tildelt 300.000 kroner i utviklingstilskudd til spillet Corroded, som er en online arena-brawler hvor to til åtte spillere, som styrer hver sin robot, kjemper mot hverandre i en arena. Hovedmålet med spillet er å eliminere fiendene, som hovedsakelig gjøres ved å tvinge andre spillere ut av en bane som krymper over tid.

Readlings
Poio AS er tildelt 540.000 kroner i utviklingstilskudd til spillet Readlings, som er et plattformspill der en snodig gjeng med glupske munner må spise lysende bokstaver for å klare å komme seg ut av skogen og unna Trollet. Readlings lages for de yngste barna og gir dem en motiverende ny måte å leke med ord og bokstaver på.

Våken
Black Book AS er tildelt 500.000 kroner i utviklingstilskudd til spillet Våken, som er et storydrevet eventyrspill om Leif, en ensom og deprimert mann i 50-årene som lever på autopilot i en nordnorsk fiskebygd. Via hjelpeånder i drømmeriket lærer Leif om «våkendrømming», og det han føler er sjamanistiske krefter som kan løse utfordringer der han tumler gjennom svimlende eventyr og beksvarte mareritt.

Birkebeinerne
Ravn Studio AS er tildelt 300.000 kroner i utviklingstilskudd til spillet Birkebeinerne, som skal bli en unik kombo av heftig skikjøring, bueskyting og utforskning. Med kongesønnen i ryggsekken kjemper du mot naturkreftene gjennom vakre vinterlandskap i dette VR-støttede spillet. Du er helten, i en eventyrlig reise med vikinger på ski i norsk middelalder.

En kommentar om “Ni nye spill har fått støtte fra Norsk filminstitutt”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.