Ny flysimulator får tidliglansering i mai

Dovetails Flight Simulator-oppfølger får konkurranse fra nye Aerofly FS 2, som straks lanseres i «early access».

Aerofly startet som en serie modellflysimulatorer, men med Aerofly FS forsøkte utviklerne seg på å konkurrere med Flight Simulator-serien. Spillet var imidlertid veldig begrenset, både ved at det kun lot deg fly over en del av Sveits, og ved at flyene ikke hadde interaktive cockpiter.

Spillet får alt fra store passasjerfly til småfly.
Spillet får alt fra store passasjerfly til småfly.

Når Aerofly FS 2 tidliglanseres for PC nå i mai, kan vi se frem til et langt mer omfattende produkt. Her får vi 16 forskjellige fly, fra F-18 via Sopwith Camel og Learjet 45 til Airbus A320 og Boeing 747-400. Disse får interaktive og animerte 3D-cockpiter, med lys som kan skrus på om natten. Flere av flyene er kjøpt inn gjennom en avtale med MilViz.

Fokus på USA

Spillet inkluderer høydedata og satellittbilder fra hele verden, men kun deler av USA er gjengitt i høy detalj. Spillet skilter med omtrent alle flyplassene i California, Arizona og Nevada, men utviklerne håper å utvide spillområdet etter hvert. De vil også åpne spillet for modifisering, slik at tredjepartsutviklere kan lage tilleggspakker.

Samt dette her, hva nå enn det er.
Samt dette her, hva nå enn det er.

Ellers loves vi TrackIR-støtte (VR-støtte er planlagt senere), muligheten til å justere tid og vær, et enkelt verktøy for å planlegge ruten din, samt en interaktiv flyskole. Utviklerne ønsker også å implementere kommunikasjon med flygeledere, men har ikke helt funnet ut hvordan det bør gjøres enda.

Aerofly FS 2 er ikke den eneste sivile flysimulatoren som etter planen skal lanseres i mai. Dovetail Flight School, som bygger videre på motoren til Microsoft Flight Simulator X, skal også komme denne måneden. I tillegg planlegger utvikleren å lansere en «skikkelig» Flight Simulator X-oppfølger senere i år. Dermed slipper vi forhåpentligvis å styre med Lockheed Martins Prepar3D, som egentlig ikke er ment som et underholdningsprodukt.

Nevada er forresten også gjengitt i detalj i det nyeste spillområdet for den beintøffe kampflysimulatoren DCS World. Vi har laget en liten video som viser hvor lekker Las Vegas ser ut i spillet.

Her er en trailer fra Aerofly FS 2, etterfulgt av en bråte skjermbilder:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: