Dino Dinis nye fotballspill får hard medfart

Kick Off Revival på PlayStation 4 ser ut til å ha litt problemer.

Det er alltid kjedelig når spill man gleder seg til ender opp som skuffelser. Spesielt når man også driver en spillside, der man er skyldig i å dekke spill man gleder seg til mer enn andre spill. Ikke at det er noe galt i seg selv; vi her på Spillhistorie har alltid vært åpne om at vi skriver om de spillene vi er interessert i, og da blir det sånn. Men jeg vil helst ikke påvirke noen til å kjøpe et spill som ikke fortjener å kjøpes.

dinokickoff_03Derfor skrev jeg tidligere i år en sak om den negative mottakelsen til TransOcean 2, og nå føler jeg det er på sin plass å gjøre det samme om Dino Dini’s Kick Off Revival.

Kick Off-spillene med Dino Dini’s navn på boksen regnes som soleklare klassikere fra åtti- og nittitallet, og Dino Dini har i mange år vært en høylydt kritiker av dagens fotballspill. Med Kick Off Revival fikk han sjansen til å bevise at han fortsatt har noe å fare med – og med Sony som økonomisk støttespiller skulle en tro at kvaliteten var sikret.

Trøbbel på fotballbanen

Men skal vi dømme etter mottakelsen spillet har fått, ser det ikke ut som spillet leverer. Faktisk har spillet fått noen av de mest negative og sviende anmeldelsene jeg har sett, blant annet hos Metro, Digitizer, Videogamer og Pushsquare. Det har til og med fått slakt hos Irish Examiner!

Spillets Metascore er i skrivende stund 28 av 100, som er noe av det laveste jeg har sett i nyere tid. IGN Spania liker det imidlertid rimelig godt.

dinokickoff_01Kritikken ser blant annet ut til å gå på at spillet har lite innhold (og ingen øvingsdel), få innstillingsmuligheter, mange «bugs», og har et problematisk kontrollsystem. Det har heller ikke ting som gule og røde kort, så det er bare å sklitakle i vei. Mange tror det har blitt presset ut døra i forbindelse med EM (noe som til en viss grad bekreftes av utvikleren).

Dino Dini er imidlertid ikke enig med kritikerne, og mener spillet er glimrende. Han har også lagt ut et slags hjelpedokument på nettet, så hvis du lurer på hvordan du skal spille spillet, er det bare å ta en titt der (eller, kanskje mer enn en titt, siden det er rimelig kompliserte saker). Han har også retweetet mange hyggelige tilbakemeldinger, så det er åpenbart at det finnes folk som liker det.

Det er også verdt å påpeke at spillet har fått tre av fem stjerner basert på 240 tilbakemeldinger på PlayStation Store, så noen liker det. Et spill som dette bør neppe anmeldes etter et par-tre timers spill, og det blir spennende å se om større sider som Eurogamer er like skeptiske.

Spillet koster i alle fall 82 kroner på PlayStation Store. Det vil visstnok være PlayStation-eksklusivt i seks måneder. Har noen av dere testet det?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.