Nytt Boulder Dash-spill søker Greenlight-støtte

Boulder Dash 30th Anniversary byr på en rekke nyheter for den gamle spillserien.

Boulder Dash er et action/hjernetrimspill der du spiller en liten fyr som må grave ut huleganger for å finne diamanter i underjordiske miljøer. Hovedutfordringen din er alle steinene, som truer med å knuse deg eller sperre deg inne, om du ikke graver på en smart og gjennomtenkt måte. Spillet ble en kjempesuksess da det ble lansert på åttitallet, og fikk også en rekke kloner.

Nå kan serien få sitt første offisielle produkt på Steam, nemlig Boulder Dash 30th Anniversary. Det er rimelig lett å se at dette spillet opprinnelig stammer fra mobilplattformene, men når man ser bort fra den litt billige presentasjonen (og de teite «loot-kistene»), så virker det rimelig trofast mot originalen, samtidig som det har flere nye elementer.

Vi loves 260 nye brett, inkludert to sett på 20 nivåer designet av hver av de to originalskaperne, Peter Liepa og Chris Gray. Spillet har også en ny greie der du kan få «komboer» ved å plukke opp diamanter i forskjellige farger. Ta en titt på traileren, og hvis du liker det du ser, kan du jo gi spillet din stemme på Greenlight.

Forresten: Jeg oppdaget nylig et Boulder Dash-inspirert spill på Steam, som jeg liker veldig godt. Det heter Quarries of Scred, og er mye mer hjernetrim-fokusert enn Boulder Dash var. Her spiller du i dataskapte grotter, og vanskelighetsgraden er brutal. Det er likevel overraskende vanedannende, og spillet koster bare 13,50 kroner nå som Steam-salget er i gang.

3 kommentarer om “Nytt Boulder Dash-spill søker Greenlight-støtte”

 1. Artig du skulle nevnte dette, for jeg og søstra mi spilte en Boulder Dash-clone (DOS-versjon såklart) på 80-tallet, som vi bare kalte «Rock», fordi det het et eller annet med Rock, men det er det jaggu ganske mange andre spill som også heter, så jeg hadde store problemer nå med å finne det på Mobygames. I det jeg holdt på å gi opp fant jeg det, da. Rockford, heter det, og det har jeg mange gode minner fra.

  http://www.mobygames.com/game/rockford-the-arcade-game/screenshots

  Svar
   • Jøss, det visste jeg faktisk ikke, men ser jo nå at utgiveren ga ut det opprinnelige Boulder Dash, og at helten faktisk heter Rockford. Man lærer noe hver dag. Amiga du liksom, skulle til å si at det er vel derfor skjermbildene fra Supaplex er så stygge, men så oppdaget jeg at det jo var DOS-versjonen. ;p

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.