Russisk romklassiker ute på GOG

Parkan: The Imperial Chronicles blander førstepersons skytespill og Elite-aktige romspill.

Den russiske spillindustrien har tapt seg voldsomt i de senere årene, men på nitti- og det tidlige totusentallet stod den for noen av de mest spennende utgivelsene på markedet. Det virket som russiske utviklere lot seg inspirere av klassikerne fra PC-ens gullalder, uten å samtidig la seg hemme av «regelboka» vestlige utviklere så ut til å følge, og resultatet var en rekke unike sjangerblandinger og kule ideer.

Parkan
Heisann.

Nå har GOG relansert en slik sjangerblanding, nemlig Parkan: The Imperial Chronicles. Dette ene spillet inneholder elementer fra åpen verden-romspill, førstepersons skytespill, strategispill og rollespill, og gir deg massevis av frihet til å velge hva du vil gjøre i et dynamiske univers.

Handlingen foregår i et ukjent solsystem der du må prøve å finne et forskningsskip som har forsvunnet. Men før du kan prøve å nå målet ditt, må du sikre deg ressursene du trenger for å oppgradere ditt eget romskip. Hvordan du skal gjøre det, er opp til deg.

Spillet kom opprinnelig ut i 1997, og jeg er litt usikker på om det fikk distribusjon utenfor de russisktalende områdene. Det gjorde i alle fall oppfølgeren, Parkan II, men denne har ikke et like godt rykte som originalen. Det er uansett bedre sent enn aldri, og nå er altså spillet ute på GOG, med engelsk språk og manual.

I denne videoen kan du få et kjapt inntrykk av den originale russiske versjonen:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.