The Last Guardian er ferdigutviklet

Det sagnomsuste spillet skal lanseres i desember.

Hvis du følger med på andre spillsider, har du sikkert allerede fått med deg at The Last Guardian har «gone gold» – altså at det nå er klart til å gå i trykken. I disse dager er dette et begrep som betyr rimelig lite, siden spill kanskje først og fremst er digitale varer og de fleste spill uansett får en svær oppdatering på lanseringsdato, men i dette tilfellet er det likevel verd å ta med seg.

Lang utviklingstid er ikke alltid et godt tegn. Vi får holde fingrene krysset, og følge med på anmeldelsene!
Lang utviklingstid er ikke alltid et godt tegn. Vi får holde fingrene krysset, og følge med på anmeldelsene!

Lang utviklingstid

The Last Guardian har nemlig vært under utvikling svært lenge – det har blitt ganske vanskelig å søke etter gamle artikler på Gamer.no, men jeg tror første gang jeg skrev om spillet der var så langt tilbake som i 2009. Da var planen at det skulle lanseres for PlayStation 3 i 2011.

Hva som egentlig har skjedd på veien derfra og hit vet vi overraskende lite om, men siden The Last Guardian er hjertebarnet til skaperen av to av PlayStation-plattformens aller største klassikere – Ico og Shadow of the Colossus – har i alle fall jeg fulgt med i spenning hver gang noe nytt har blitt sagt rundt spillet.

Nå skal det altså lanseres den 7. desember for PlayStation 4, og vi finner snart ut om Fumito Ueda har vært med å skape et nytt mesterverk.

The Last Guardian følger en ung gutt, som må navigere seg gjennom mystiske ruiner sammen med en gigantisk ørn/hund-hybrid som kalles Trico. Du styrer gutten, og må samarbeide med Trico for å komme forbi vanskelige situasjoner og farer. Men Trico oppfører seg i alle fall til en viss grad som et ekte dyr, og må derfor manipuleres litt.

Her er en trailer fra E3:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.