I desember spiller Oslo-Filharmonien spillmusikk

Men det var da et voldsomt kjedelig utvalg spill de har hentet låter fra.

En av de tingene som stadig ergrer meg er hvordan vi her i Norge har klippet ut vår egen spillhistorie og limt inn den amerikanske i stedet. Når Oslo-Filharmonien i desember skal spille en hel konsert med spillmusikk, er det et ganske godt eksempel på problematikken.

I stedet for å se på plattformer som var populære i Norge og Skandinavia forøvrig på åttitallet (med Commodore 64 og Amiga som de fremste representantene), har man satt litt på spissen kjørt den vanlige, amerikaniserte kombinasjonen av japanske konsollspill og moderne spillmusikk som later som det er filmmusikk.

6. og 7. desember

Hvis dette likevel interesserer deg kan du altså nå kjøpe billett til årets utgave av konserten SCORE, som går av stabelen den 6. og 7. desember i Oslo. Der spilles musikk fra følgende spill: Final Fantasy, The Last of Us, Mega Man, Bloodborne, Skyrim, Age of Conan, Journey, HALO, Assassin’s Creed, Super Mario, The Legend of Zelda og Sonic the Hedgehog.

Det blir sikkert en storslagen opplevelse med mye god musikk, og det er som alltid gøy å se slike arrangementer i Norge. Den svenske utgaven av konserten fikk massevis av god kritikk, og har blant annet blitt kjent for sin glimrende versjon av Skyrims tittelmelodi. Skyrim-sangerinnen Sabina Zweiacker finner også veien til Oslo, noe som selvsagt lover godt.

Men om lista fra Oslo-Filharmoniens nettsted er komplett, så er det fortsatt et kjedelig og forutsigbart utvalg, og det representerer som sagt ikke den skandinaviske spillhistorien på noen særlig god måte. Utenom Age of Conan, er det vel ikke ett eneste europeisk spill i lista, og all musikken fra før tusenårsskiftet er fra japanske konsollspill.

Nå skal det sies at den svenske versjonen av konserten hadde en Amiga-medley som blant annet inkluderte tittelemelodien til The Secret of Monkey Island og musikk fra Turrican. Jeg kan ikke se denne på programmet for den norske versjonen, men det kan jo tenkes det er en glipp (uten at ti minutter med Amiga-musikk gjør den helt store forskjellen fra eller til).

Her er forøvrig den svenske utgaven av konserten:

Her på Spillhistorie.no kan du forresten høre litt Commodore 64-snadder, noen Rob Hubbard-klassikere, og for eksempel den herlige Ultima-låten Stones.

2 kommentarer om “I desember spiller Oslo-Filharmonien spillmusikk”

  1. Er vel den gode gamle «folk som ikke har greie på spill, og aldri har spilt noe heller, bortsett fra noen AAA-konsollspill» som står bak konserten. Det er vel tilsvarende folk som har anmeldt konserten også. Jeg kommer ikke til å dra, selv om de i det minste har en Mega Man-seksjon der….

    Er det forøvrig ikke litt useriøst å ikke ha med musikk fra The Longest Journey på en sånn konsert i Norge? Age Of Conan, du liksom…..

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.