Nå kan du prøve nye X-Plane

Den sivile flysimulatoren har fått en ny versjon, med massevis av nyheter.

X-Plane har i mange år vært et rimelig populært alternativ til Microsoft Flight Simulator-serie, og nå som det er en stund siden forrige Flight Simulator-spill (serien er tatt over av Train Simulator-folkene Dovetail, og neste spill er utsatt til 2017) passer det godt at X-Plane er i ferd med å få en ny og tilsynelatende ganske kraftig forbedret utgave.

Flysimulatorsjangeren er vel en av de som har størst VR-potensial.
Flysimulatorsjangeren er vel en av de spillsjangerne som har størst VR-potensial.

Demo og full beta

Den nye versjonen er altså X-Plane 11, og spillet er i beta nå. Du kan laste ned og teste en spillbar demo, eller kjøpe en pakke som gir deg full tilgang på betaversjonen samt X-Plane 10. Utviklerne advarer om at det fortsatt er en god del «bugs» i X-Plane 11, så da kan det jo være greit å få tilgang på den forrige og mer stabile versjonen i samme slengen.

X-Plane 11 skilter med en hel haug av tekniske og grafiske nyvinninger, men den kanskje største forbedringen gjelder grensesnittet. Jeg er neppe den eneste som har testet tidligere X-Plane-produkter og snudd i døra på grunn av det kronglete brukergrensesnittet, og det nye systemet ser ut som et massivt skritt i riktig retning.

Jeg har lagt inn litt video fra X-Plane 11 under, men for de uinnvidde er det altså snakk om et flysimulatorspill der du kan kontrollere alt fra seilly og helikoptere via vanlige småfly og jetjagere til svære passasjerfly. Du kan fly over hele verden, og om innholdet i hovedspillet ikke er nok for deg, kan du kjøpe og laste ned massevis av tilleggspakker.

Lurer du på hva som er nytt denne gangen? Her er en haug av videoer:

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.