Spectrum-inspirerte Z-Exemplar er ute nå

Frister det med litt sideskrollende romaction i stil med R-Type og Gradius?

I Storbritannia ble mikrodatamaskinen ZX Spectrum fra Sinclair Research en viktig konkurrent til Commodore 64, og mange av åttitallets mest interessante dataspill stammet fra dette i dag nokså ukjente formatet. Selv om jeg ikke er i tvil om hvilken side jeg står på i Spectrum vs. Commodore 64-debatten, syntes jeg ZX Spectrum har sin sjarm.

Det er lov å være uenig (neida), men jeg syntes dette ser veldig stilig ut.
Det er lov å være uenig (neida), men jeg syntes dette ser veldig stilig ut.

Kjærlighetsbrev til ZX Spectrum

Det syntes åpenbart også skaperne av Z-Exemplar, et sideskrollende romskytespill med en presentasjon sterkt inspirert av grafikken og lyden til den britiske hjemmedatamaskinen. Selve spillet skal minne om R-Type, Gradius og Nemesis, samt andre klassiske romskytespill i samme gate, og vi loves en episk reise gjennom en galakse med nesten 1000 planeter. Underveis kan du bruke over 20 oppgraderbare våpen.

Utviklerne beskriver spillet som et kjærlighetsbrev til ZX Spectrum, og i tillegg til den distinkte grafikkstilen har det blant annet en låt laget av den norske Spectrum-musikeren MovieMovies1. Spillet er nå ute på Steam, og koster 86 kroner. Med den prisen havner det kanskje ikke i impulskjøp-kategorien, men ta i alle fall en titt på traileren:

Personlig syntes jeg det er veldig gøy med utviklere som henter inspirasjon fra maskiner som ZX Spectrum, i stedet for å gå for en variasjon av den tradisjonelle «indie pixelart»-stilen. Jeg liker den også, men det er gøy å se utviklere utforske andre og mer ukjente aspekter av nostalgisk pikselkunst. Dessuten har jeg en veldig stor respekt for de som jobber under autentiske begrensninger.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.