Vinteroppdateringen 2016 for Civilization VI er her

Og to nye miniekspansjoner – en av dem om våre kjære langveisfarende forfedre her i nord – er også lansert.

For dem som kjenner Firaxis, skaperne av blant annet Civilization VI, så er det ikke overraskende at det i natt kom en patch til Sid Meiers siste mesterverk. Utviklerne pleier å gi spillene sine en oppdatering etter cirka en måned, og deretter en til etter cirka to måneder. I går var det 60 dager siden lansering av det siste skuddet på Civilization-treet, og jammen kom det ikke dumpende en litt over 800 MB stor gavepakke, med tilhørende to DLCer.

Balansen får en gjennomgang

Selve oppdateringen overhaler balansen på spillet, hvor den store forskjellen er at strategien med mange, overlappende industrisoner ikke lenger er brukbar. Nå er det kun én sone som gir en bonus; den som gir det største utbyttet. Som en følge av dette har også produksjonskostnadene blitt senket betraktelig, hele 40% for atomalderen, og ikke minst romskipsdelene sivilisasjonen din trenger å bygge for å vinne vitenskapelig.

Den kunstige intelligensen har også fått en overhaling etter det loggen sier, noe vi får håpe innebærer en mer kompetitiv datamotstander enn før.

Nytt innhold

Polen ledes av dronning Jadwiga.
Polen ledes av kong Jadwiga.

I tillegg til oppdateringen, er det lansert to nedlastbare utvidelser til spillet. Begge koster per i dag 34,99 kr.

Den ene heter «Poland Civilization & Scenario Pack» og gir deg tilgang til Polen, ledet av kong Jadwiga (ja, hun er offisielt konge, ikke dronning). Polen gir deg mulighet til å stjele landområder fra andre sivilisasjoner uten å gå til krig (dog ikke byer!), gjør det lettere å spre religionen din, og gir deg tilgang på en unik kavalerienhet og en bygning som gir produksjonsfordeler.

Scenariet som følger med utvidelsen gir deg til oppgave å beskytte Polen, Praha og Wien mot invaderende osmanske tyrkere og riddere fra Den Tyske Orden. Her er en video som gir deg et inntrykk av Polen som spillbar nasjon:

Vikinger!

I viking-scenariet kan du spille som en av tre vikingkonger.
I viking-scenariet kan du spille som en av tre vikingkonger.

Den andre utvidelsen heter «Vikings Scenario Pack» og lar deg spille som enten Harald Hardråde av Norge, Knut den Store av Danmark eller Olaf Skotkonung av Sverige. Du kan invadere England, erobre Paris, utforske Vinland eller drive viking i Middelhavet.

I tillegg gir denne DLCen deg tilgang til tre naturlige underverker, inkludert Lysefjorden, og seks nye bystater.

Hele oppdateringsloggen og all informasjon om de to utvidelsene finner du om du tar turen innom den offisielle siden for Civilization VI.

2 kommentarer om “Vinteroppdateringen 2016 for Civilization VI er her”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.