Dinosaurspillet Lost Eden er ute på GOG

Cryos unike eventyrmiks fra nittitallet har endelig blitt relansert digitalt.

Den franske spillutvikleren Cryo fikk etter hvert et temmelig rufsete rykte, og både de og spillene deres ble jevnlig offer for spesielt den britiske spillpressens latterliggjøring. Men før ting gikk galt for Cryo, lanserte de faktisk flere veldig kule spill.

Tidlig 3D-generert grafikk.
Tidlig 3D-generert grafikk.

Tidlig på nittitallet sto de blant annet for det unike spioneventyret KGB og eventyr/strategispillet Dune (i dag mest kjent fordi det offisielt regnes som forgjengeren til Westwoods strategispill Dune II). Litt senere slo de til med Lost Eden, nok en sjangerblanding med hint av Dune, men satt til en verden der mennesker og intelligente, snakkende dinosaurer lever side om side. Nå kan du kjøpe spillet på GOG.

Eventyr og strategi

Lost Eden starter som et rimelig tradisjonelt førstepersons eventyr, riktignok med en helt unik stemning og stil. Senere dukker det imidlertid opp stadig flere strategiske elementer, der du må lede mennesker og gode dinosaurer for å skape fred på planeten.

Figurene er håndtegnede.
Figurene er håndtegnede.

Spillet kom ut i 1995, i en tid der spillindustrien (og spesielt eventyrspillutviklere) for alvor hadde omfavnet CD-ROM-formatet og datagenerert grafikk, med det resultatet at grafikken kanskje ikke har tålt tidens tann like godt som eldre (og for så vidt også nyere) eventyr. Men musikken er i alle fall fortsatt veldig kul – jeg har lagt inn CD-versjonen av lydsporet under.

Dette er nok et spill som opprinnelig ble gitt ut av Virgin, men som lanseres på GOG av Interplay. Mon tro om det kommer flere?

Lost Eden var faktisk et av favoritteventyrene mine på nittitallet. Jeg er litt redd for å prøve det igjen, men … fristende!

En kommentar om “Dinosaurspillet Lost Eden er ute på GOG”

  1. Har aldri spilt dette, men GOG er i siget i år! Krysser fingrene for at vi endelig får KGB også….. ikke at spillet er så bra, men har mange gode minner fra å ikke skjønne bæret da vi spilte det, pluss at grafikken er god!

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.