NASA og Homeworld-skaperne samarbeider om Mars-spill

Driv din egen Mars-koloni i år 2117.

Blackbird Interactive er utviklerstudioet bak et av fjorårets mest iøynefallende strategispill, Homeworld: Deserts of Kharak. Det spillet foregår på en ørkenplanet, noe som kanskje er grunnen til at de nå har landet en kontrakt med NASA for å utvikle et spill satt til vår nærmeste naboplanet, nemlig Mars.

Bygg og bo på Mars

Slik kan en Mars-base se ut.
Slik kan en Mars-base se ut.

For øyeblikket heter spillet bare Project Eagle, men det ser ut til at utviklingen har kommet ganske langt. Spillet beskrives som en interaktiv modell for en Mars-koloni i Gale-krateret ved foten av Mount Sharp, omtrent der Mars Curiosity-roveren opprinnelig landet.

Handlingen foregår i 2117, nesten 83 jordiske år (og 44 Mars-år) siden menneskeheten først satte sine bein på planeten (ifølge et litt optimistisk NASA). Hvordan selve spillet vil fungere vet vi ikke så mye om, enda, men NASA og Blackbird Interactive håper det vil være med å inspirere nye generasjoner til å drømme om menneskelige bosetninger andre steder enn på Jorden.

Spillet skal vises frem av Dr. Jeff Norris ved NASAs Jet Propulsion Lab på et DICE-foredrag i morgen.

Blackbird Interactive har forøvrig også et annet prosjekt på gang, som ser skikkelig lekkert ut. Det vet vi heller ikke så voldsomt mye om, men sjansene er store for at det er noe Homeworld-relatert.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.