Frostpunk er et dystopisk bybyggerspill

Skaperne av This War of Mine prøver seg på noe litt større.

This War of Mine fikk massevis av ros, blant annet for å ta for seg et relevant men vanskelig tema, og tvinge spilleren til å ta valg i tilsynelatende umulige situasjoner. Spillet fulgte en liten gruppe sivile i en by herjet av krig, der hverdagen plutselig har blitt en kamp på liv og død.

Fra grå realisme til iskald steampunk

Det neste spillet til utvikleren heter Frostpunk, og er et bybyggerspill satt til en alternativ tidslinje der jordkloden har havnet i en ny istid, og de siste restene av menneskeheten befinner seg i én enkelt by midt i isødet. Dampmaskiner driver det meste i byen, og ressursene er naturlig nok få.

Du får rollen som leder i byen, og må forsøke å hindre at menneskeheten går under. Det innebærer blant annet noen tøffe valg, ikke helt ulikt de vi fant i This War of Mine, og til Eurogamer sier designer Jakub Stokalski at utviklerne ikke er redde for å ta spillet til noen temmelig mørke steder. Han trekker frem hva mennesker har vært i stand til å gjøre for å overleve i andre, ekstreme situasjoner (og artikkelen trekker frem det kjente flykrasjet i Andes-fjellene som eksempel).

Det ekstreme været og kulda blir den første store utfordringen du møter i spillet, men ifølge utviklerne er det langt fra den eneste. Det kan virke som problemene raskt vil tårne seg opp, og utviklerne er klare på at dette ikke er et normalt bybyggerspill som Cities: Skylines, der du gradvis kan utvide uten de helt store utfordringene.

Spillet skal etter planen komme til PC senere i år, og her er en teaser:

Dette er ikke første gangen vi hører om Frostpunk, og da det ble annonsert var det snakk om en lansering omtrent i disse dager. Men utviklerne har vært veldig sparsomme med detaljene, og selv om vi nå har et klarere bilde av hva spillet er, har vi fortsatt ikke fått se noen skjermbilder eller video fra selve spillet. Det ventes på E3.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.