Som forventet: Nintendo dropper mini-NES

Det er ikke bare i vår egen del av verden at den populære konsollen trekkes fra salg.

Tidligere i år utspilte det seg en slags såpeopera, der representanter for den nordiske Nintendo-distributøren Bergsala først bekreftet at de kom til å fortsette å selge NES Classic Mini i Norge, så sa at de ikke kom til å gjøre det, så ga inntrykk av at de kom til å gjøre det likevel, og så sa at de kom til å slutte å selge den etter april.

nes mini
Har du fått sikret deg denne?

Underveis ble det understreket at Nintendo ikke kom til å slutte å produsere den populære minikonsollen, selv om den ikke lenger skulle selges i Norden. Det hørtes egentlig veldig rart ut, med tanke på at konsollen fortsatt blir utsolgt så fort nye leveranser kommer inn til butikkene her til lands, men internasjonalt virket det ikke som folk skjønte tegninga.

Slutt også i USA

Nå har imidlertid Nintendo of America annonsert (via IGN) at det snart blir slutt på leveringene i USA også, og da er vel minikonsollens død så offisiell som den kan få blitt. Ifølge en uttalelse fra selskapet vil de siste konsollene skipes ut til butikkene i løpet av denne måneden. Akkurat som i Norden, altså.

Mmmh, gamle spill!
Spillene.

En detalj som er interessant å legge merke til, er at i annonseringen poengterer Nintendo at leveransene stanses for i år. Det tyder med andre ord på at de vurderer å bringe konsollen tilbake på et senere tidspunkt. Konsollen har vist seg å være svært populær i hele verden, så noe annet ville egentlig vært ganske rart.

Vi kan selvsagt bare spekulere i hvorfor et så vellykket produkt trekkes fra markedet lenge før folks kjøpetrang er i nærheten av å bli mettet, men antakeligvis var minikonsollen kun ment som en sårt tiltrengt inntektskilde ved julesesongen i fjor, og suksessen ser ut til å ha tatt Nintendo fullstendig på senga.

I en kommentar til IGN, bekrefter Nintendo at konsollen ikke var ment som et langtidsprosjekt, men at de fortsatte produksjonen lenger enn opprinnelig planlagt på grunn av suksessen.

Nå som selskapet har Switch, som i tillegg har vist seg som en stor suksess, har nok minikonsollen utspilt sin oppgave – og det kan til og med være den opptar ressurser som Nintendo heller vil bruke på sin nye storkonsoll.

Her er uttalelsen Nintendo of America har sendt ut:

Throughout April, NOA territories will receive the last shipments of Nintendo Entertainment System: NES Classic Edition systems for this year. We encourage anyone interested in obtaining this system to check with retail outlets regarding availability. We understand that it has been difficult for many consumers to find a system, and for that we apologize. We have paid close attention to consumer feedback, and we greatly appreciate the incredible level of consumer interest and support for this product.

Rent teoretisk kan denne annonseringen kun gjelde USA, men det er vel usedvanlig usannsynlig at den både droppes i USA og Norden, og ikke i resten av verden. Japan har riktignok sin egen versjon (basert på Famicom, som var den japanske utgaven av NES), så hva som skjer med den er et litt mer usikkert (enn så lenge).

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.