Mount & Blade er gratis på GOG

Det ambisiøse åpen verden-spillet gis bort denne helgen.

Mount & Blade var et av de første spillene som hadde suksess med forretningsmodellen vi i dag kaller «early access». Da den ferdige versjonen ble lansert i 2008, var det etter lang tids utvikling der tidlige kjøpere hadde fått tilgang på uferdige versjoner, og vært med å forme utviklingen videre.

Sjangerblanding i en åpen verden

Mount & Blade er snart ti år gammelt.
Mount & Blade er snart ti år gammelt.

Selve spillet er et åpen verden-spill med innslag fra flere sjangere. Det er litt rollespill, litt actionspill, litt strategispill og litt handelsspill, der du settes i skoene til en person i en dynamisk verden ikke helt ulik Europa i middelalderen. Her kan du prøve å søke lykken som du selv vil, og alliere deg med ulike fraksjoner for å oppnå målene dine eller hjelpe dem å oppnå sine.

Spillet er også kjent for kampsystemet sitt, blant annet fordi det klarte å gjøre kamp fra hesteryggen langt mer interessant enn andre spill hadde fått til på denne tiden. Jeg anmeldte det i sin tid for Gamer.no, så hvis du er interessert i å vite mer om spillet kan du lese min anmeldelse.

I ettertid har vi fått Mount & Blade: Warband, som representerer en forbedring på nesten alle områder. Men om du ikke har spilt noen av spillene i serien, kan du nå skaffe deg Mount & Blade gratis på GOG. Gratisperioden varer til søndag ettermiddag, så det er nok lurt å være rask.

Mount & Blade er også i ferd med å få en oppfølger, som ser rimelig flott ut.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.