Race for the Galaxy kommer til Steam

Det kritikerroste brettspillet får PC-versjon.

Rio Grande Games og Temple Gate Games har annonsert at brettspillet Race for the Galaxy får en PC-versjon for Steam neste uke. Spillet lanseres den 27. juni, og vil slippes med to ekspansjoner – Gathering Storm og Rebel vs. Imperium – som tilleggspakker for de som vil ha mer innhold. Dette er altså eksisterende tilleggspakker for brettspillet.

Romstrategispill med spillkort

Slik ser spillet ut.
Slik ser spillet ut.

Race for the Galaxy er et strømlinjeformet romstrategispill der du må utforske og legge under deg galaksen i konkuranse med en eller tre andre spillere eller datastyrte motspillere. Den datastyrte motstanden skal være basert på et nevralt nettverk (altså ekte kunstig intelligens), utviklet av Keldon Jones. Utviklerne lover tidenes beste kunstige intelligens i et brettspill.

Ellers loves vi fem startverdener, nitti kort for utbyggelse («settlement and development»), og en gratis bonuspakke med seks nye startverdener. Man kan også spille flerspiller mot eiere av versjonen for mobil og nettbrett.

Jeg har faktisk Race for the Galaxy i brettspillform, men har aldri satt meg helt inn i det. Derfor frister det med en dataversjon, slik at jeg kan konsentrere meg om å spille spillet, og overlate bokføringen og oppsettet til datamaskinen.

Visste du forresten at det første skikkelige 4X-spillet på datamaskin var tungt inspirert av et brettspill?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.