Spilldagbok: Republikken Sol i Stellaris – Kapittel 6

Mye skjer både på den internasjonale så vel som den nasjonale scene for Repubikken Sol under president Enrique Soldana.

Paradox Development Studio ga i fjor vår ut sin første ikke-historiskbaserte strategitittel, og med ekspansjonspakken Utopia kom undertegnede igjen inn i spillet. Denne spilldagboken følger presidentene i Republikken Sol. Første kapittel startet 30 år inn i spillets gang, og hvert kapittel vil fortelle om utviklingen under den avgående (eller døde) presidentens regjeringstid. Andre kapittel kan du lese her, mens tredje kapittel kan leser her. Det fjerde kapittelet, hvor vi følger hele to presidenter, finner du her. Det femte kapittelet er å finne her.

Med det sagt, her følger rapporten for den syvende presidenten av Republikken Sol:

Rapport: President Enrique Soldana av Republikken Sols presidenttid

Av: Sjefskronikør Fredrik Wester

President Enrique Soldana styrte republikken i litt over to valgperioder. Den første tiden var en vanskelig tid for republikken, siden marinen nylig hadde blitt utsatt for store nederlag. Heldigvis hadde den andre føderasjonspartneren, Orassia, fremdeles marinen sin intakt og de lå mellom Sol og fienden. Følgelig kunne president Soldana bygge opp igjen marinen i fred mens krigen ble vunnet for ham. Krigen endte med at Orassia erobret to nye planeter.

Et lite tilbakeslag skjedde på en annen front på denne tiden, da det eldgamle og overveldende mektige Kortinther-imperiet krevde å få overlevert et stort antall mennesker for å sikre artens overlevelse i fall Sol skulle gå til grunne. Siden Korinth var så overveldende mektig, hadde ikke presidenten noe valg. Med et pennestrøk ble en milliard mennesker tvangsflyttet til en uviss fremtid inne i det korinthiske imperiet.

På den internasjonale scenen var den store hendelsen under Soldana-administrasjonen den delvise oppsmuldringen av føderasjonen. Vrinn, som nesten hadde blitt overtalt til å bli fullt medlem av føderasjonen, valgte å gå ut og danne sin egen føderasjon, og tok med seg halvparten av de tilknyttede medlemmene Sol hadde fått med seg i Stjernealliansen. Internt var Soldanas største ettermæle koloniseringen av ikke mindre enn syv nye planeter, og forberedelsen av koloniseringen av en åttende. Den siste var en imponerende bragd, da det var koloniseringen av en død verden; en verden ødelagt av kjernefysisk krig og den påfølgende atomvinteren. Den var tidligere ansett som ubeboelig for levende vesener, men vitenskapen hadde gjort store fremskritt, og det var nå mulig å bosette seg der. Denne oppgaven ble dessverre ikke fullført under president Soldana, som hadde lidd under kreft i bukspyttkjertelen i et tiår. Han døde av dette i 2313.

Kart over republikken anno 2313

Under kan du se den store ekspansjonen av Sols territorium ved slutten av president Soldanas regjeringstid. Adgangen til disse territoriene skjer via Vrinn-føderasjonen, på grunn av begrensninger i overlysfartteknologien.

Den første nye planeten som ble kolonisert under president Soldana var New Jerusalem i Enkef-systemet. Denne arktiske planeten, som ligger i en enklave i det galaktiske nord, har en stor andel tezhnidinnbyggere.

Dernest har vi Ordos i Nishpan-systemet. Denne ørkenverdenen har en variert befolkning av mennesker, kel-azaanere og vissariere.

Terra Nova i Hykkan-systemet er, for mennesker, en herlig, kontinental verden. Mesteparten av befolkningen er mennesker, men planeten er også hjem for to milliarder zemmerpukere.

Concord i Zempek-systemet er en av få nye planeter som kun har en stor befolkning av mennesker. Det er en havrik verden med et rikt asteroidebelte rundt seg.

Vulcan i Uchxyke-systemet er en ganske unik planet innen republikken. Det er en av kun tre planeter uten noen stor befolking av mennesker, og har kun sintomoroier som innbyggere.

Den andre planeten uten noen menneskelig befolkning i republikken er Olympia i Gauzor-planeten. Befolkingen er hovedsakelig vissariere og kel-azaanere, og den er ubeboelig for mennesker, med sterk tyngdekraft og en svært fiendlig fauna.

Til slutt har vi Lut i Chisellion-systemet. Denne tredje planeten mennesker ikke kan bo på – i hvert fall inntil teknologien forbedres – er i stedet bebodd av vissariere og kel-azaanere. Den har ville stormer, og treffes ofte av asteroider.

Slik ender rapporten.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.