Nok en glemt arkadeklassiker får nytt liv

Har du hørt om det japanske arkadespillet Heiankyo Alien? Nå får du sjansen til å spille det.

Japanske Mindware fortsetter å grave i spillhistorien for å finne ukjente perler som de kan bringe til det moderne publikum via Steam og andre kanaler. I oktober kommer deres neste utgivelse, som er en nyversjon av arkadespillet Heiankyo Alien.

Den trofaste versjonen.
Den trofaste versjonen.

Originalspillet kom ut på den tidlige datamaskinen PC-8001 i 1979, og ble lansert som arkadespill i 1980. Det er et arenaspill som kan minne litt om Pac-Man og Lode Runner. Moroa foregår på labyrintaktige brett fulle av fiender, og du må grave hull som de kan falle oppi. Så må du raskt grave hullene igjen, og fange dem.

Tre ulike utgaver

I likhet med tidligere utgivelser (Cosmic Cavern og Space Mouse), blir Steam-versjonen av Heiankyo Alien en slags spillsamling med tre ulike utgaver av spillet.

Den ene nyversjonen (3671).
Den ene nyversjonen (3671).

Den første er en trofast gjenskapning av originalspillet fra 1980, mens den andre er en nyversjon med ganske store endringer og forbedringer. Mindware sier at mens arkadeversjonen handlet om å forsvare seg, handler denne versjonen primært om å angripe. Den tredje er nok en nyversjon, denne gangen med et helt annet regelsett, samt egen musikk og grafikk.

Mindware trekker også frem at de har fått musikkskaperen Wing☆ til å lage musikk for nyversjonen Heiankyo Alien 3671. Hans lydspor skal være inspirert av låtene til den legendariske musikkskaperen Yuzo Koshiro, og lydsporet er laget ved hjelp av de samme verktøyene Koshiro brukte til å lage musikken i spill som Super Shinobi og Streets of Rage.

Lanseringsdatoen er satt til den 3. oktober. Vi har forresten et stort intervju med Mindware-sjefen Mikito Ichikawa, som du kan ta en titt på.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.