Er en mini-Amiga på vei?

Italienske nettsteder skriver at The C64-folkene arbeider med en mini-Amiga. Vi har fått en uttalelse fra selskapet.

Det har vært mye snakk om minimaskiner i det siste, med Nintendos lansering av en mini-SNES og annonseringen av en miniutgave av Commodore 64 for neste år. Nå skriver den italienske versjonen av Tom’s Hardware at folkene bak The C64 også jobber med en mini-Amiga.

De skal ha fått denne informasjonen fra Paul Andrews, som er sjef i selskapet Retro Games Ltd. Ifølge artikkelen skal selskapet ha fått en avtale med Cloanto, som sikret seg rettighetene til Amiga-varemerkene tidligere i år, om å produsere en slik mini-Amiga.

Vil ikke bekrefte

Jeg tok kontakt med Retro Games Ltd., som ikke ville bekrefte at en mini-Amiga er på vei. Men de ville heller ikke avkrefte det, og sa at de har sikret seg flere lisenser for andre systemer, og planene for disse er ikke fullt ut gjennomarbeidet. De ga meg en offisiell uttalelse:

– Vi sitter på lisensene til en rekke andre systemer, men for øyeblikket har vi ikke noen spesifikke planer for disse før THEC64 er fullt lansert, og vi har ikke uttalt oss eller kommet med noen offisielle annonseringer om disse andre lisensene enda, annet enn å bekrefte at vi har slike, og naturligvis ønsker å benytte oss av dem i fremtiden.

Merk at uttalelsen ikke spesifikt nevner Amiga-plattformen. Men vi vet altså at Retro Games Ltd. allerede har en avtale med Cloanto som sikrer dem retten til å for eksempel bruke den innebygde programvaren til Commodore 64 i The C64-produktene sine. Cloanto er mest kjent for emulatorplattformen sin.

Retro Games Ltd. har for ordens skyld to ulike Commodore 64-produkter på gang. Det første er altså en miniutgave av plattformen med 64 innebygde spill, mens det andre er et fullverdig system med blant annet fungerende tastatur og muligheten til å kjøre hva man vil av spill og programmer.

Oppdatering: Nettstedet GenerationAmiga har fått kontakt med Cloanto, som ser ut til å avvise at de er involvert.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.