STALKER 2 er under utvikling igjen

Mens Metro Exodus har blitt utsatt til neste år.

STALKER-serien er en av favorittene mine, og jeg er en av mange som ble voldsomt skuffet da GSC Game World kansellerte STALKER 2 og la ned studioet i … 2011!?! Er det lenge siden? Ahem. GSC Game World har i alle fall stått opp fra de døde, som du sikkert er klar over, og nå har de faktisk annonsert at de jobber med STALKER 2 igjen.

STALKER: Call of Pripyat.
STALKER: Call of Pripyat fra 2009. Bilde: Mobygames.

Vi vet ikke så mye mer, annet enn at det er planlagt utgitt i 2021 (så ganske lenge til), og at det muligens bruker Unreal-motoren. Kanskje vi får se mer til spillet på E3, siden annonseringen har kommet såpass tett opp mot årets messe, men sannsynligvis er det litt for tidlig å forvente noe slikt. Her er i alle fall det offisielle nettstedet.

Hvis du har lyst til å finne ut hvorfor et nytt STALKER-spill er en god nyhet, kan du lese min anmeldelse av det forrige (på Gamer.no). Skjønt på dette tidspunktet vet vi jo ikke hvor trofast STALKER 2 blir mot forgjengerne. Vi får bare håpe det ikke blir et «battle royale»-spill eller noe annet tull.

Metro Exodus er utsatt

Det passer sånn halvgodt å ta denne nyheten i samme slengen, siden a) Metro-serien er utviklet av en gjeng STALKER-veteraner, og b) den har fått med seg mye av stilen og stemningen fra STALKER-spillene. Så: Metro Exodus, som lå an til å bli årets mest spennende førstepersons skytespill, har blitt utsatt til første kvartal neste år.

Dette melder Game Informer, som ikke sier noe om grunnen til utsettelsen. Men de nevner at utgiver Koch Media (Deep Silver) nylig ble kjøpt av THQ Nordic, og det kan jo være man i den forbindelse har gått over alle prosjektene de har gående for å ta en grundig evaluering av statusen deres.

Uansett en litt kjedelig nyhet, men nå har vi jo Atomic Heart å glede oss til…

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.