Retrotimen: ActRaiser for SNES

Hva sier du til en kombinasjon av plattformspill og bybyggerspill som faktisk funker?

For denne episoden har Retrotimen latt Patreon-backerne foreslå ukens spill og film, og det virker som et ganske fornuftig valg. Spesielt fordi ukens spill ble ActRaiser, et temmelig unikt SNES-spill som kombinerer noe så annerledes som gudesspill/bybygging og plattformspill.

Byggemodus. Bilde: Mobygames.
Byggemodus. Bilde: Mobygames.

Bygg og hopp

Du spiller en gud som har slitt litt med populariteten sin etter å ha tapt et voldsomt slag med en djevel, og nå må du prøve å bygge opp en sivilisasjon av troende slik at du kan få tilbake kreftene dine. Dette gjør du gjennom en kombinasjon av byutvikling, bekjempelse av ulike monstre og utførelse av mirakler. Litt som Populous, bare at du også har sideskrollende plattformsekvenser og «bosser» som må overvinnes.

Kombinasjonen høres kanskje veldig merkelig ut, men husk at åtti- og det tidlige nittitallet generelt var en tid med mye eksperimentering, før spillsjangerne på mange måter ble spikret fast. Mange slike spillkonsepter endte opp som blindveier i spillhistoriens slektstre, uten at det nødvendigvis var noen god grunn til dette utover at andre spillvarianter var mer populære.

ActRaiser viser seg ikke bare å være en klassiker, men også et spill som fungerer svært godt den dag i dag. Du bør med andre ord absolutt ta en titt på dette spillet (etter at du har hørt Retrotimen fortelle hvorfor). Her er dagens episode, som også omhandler filmen Master and Commander med Russel Crowe i hovedrollen:

Mer Retrotimen?

Nye episoder av Retrotimen slippes altså hver fredag, og om du ikke vil gå omveien om Spillhistorie, kan du følge dem på Facebook og Soundcloud. Du kan dessuten få med deg episodene på Radio Trondheim (hver tirsdag klokken 18.00).

Du kan også svippe innom podcastens offisielle nettsted. I tillegg er det mulig å støtte Retrotimen på Patreon.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.