Retrotimen: Ready Player One, TheC64 Mini og Rush’n Attack

Ukens episode er fullpakket med retrosnadder.

Lars og Remi starter ukens Retrotimen med sjokkavsløringen om at de ikke har sett Westworld – Lars har riktignok begynt nå, så med tanke på at episoden ble tatt opp for en uke eller to siden, kan vi nok være ganske sikre på at han har kommet like langt som resten av oss nå.

Rush'n Attack på NES.
Rush’n Attack på NES. Bilde: Mobygames.

Boka Ready Player One har blitt et slags popkulturelt nerdefenomen, og selv om du har bodd under en stein i skogen i de siste årene, har du helt garantert fått med deg at den nylig ble filmatisert av godeste Steven Spielberg. Retrotimen har sett filmen – og om de likte den eller ikke kan du høre i podcasten.

The C64 Mini og Rush’n Attack

Lars og Remi har også testet TheC64 Mini, og er egentlig ganske fornøyd med den vesle spillmaskinen. Det er jeg også – har du fått med deg at den snart får et nytt spill?

Apropos Commodore 64, ukens spill er Rush’n Attack, og hvis du har spilt spillet på Commodore 64 husker du det som Green Beret. Det er NES-versjonen Lars og Remi har spilt, og uansett hvilken plattform man har spilt det på, er det et sideskrollende arkadespill der du spiller en ensom soldat som må kjempe seg gjennom en base full av fiender – som oftest kun ved hjelp av en kniv.

Det er et temmelig utfordrende spill, så når både Lars og Remi nå har bestemt seg for å fullføre det én gang for alle, er det bare å ønske dem lykke til! Her er ukens episode:

Mer Retrotimen?

Nye episoder av Retrotimen slippes altså hver fredag, og om du ikke vil gå omveien om Spillhistorie, kan du følge dem på Facebook og Soundcloud. Du kan dessuten få med deg episodene på Radio Trondheim (hver tirsdag klokken 18.00).

Du kan også svippe innom podcastens offisielle nettsted. I tillegg er det mulig å støtte Retrotimen på Patreon.

NB: Toppbildet er hentet fra boksbildet til Green Beret-versjonen av Rush’n Attack, på Mobygames.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.