Nå kan du spille Cannon Fodder 2 i Open Fodder

Stor oppdatering for åpen kildekode-nyversjonen av Cannon Fodder.

Sensible Software er nok mest kjent for Sensible Soccer-spillene, men på nittitallet hadde de også stor suksess med de satiriske krigsspillene i Cannon Fodder-serien. Dette er taktiske actionspill der du bruker et pek-og-klikk-grensesnitt til å lede en liten gjeng soldater gjennom todimensjonale miljøer fulle av fiender og andre farer.

open fodder main
Hovedmenyen.

Best med åpen kildekode

Siden spillene er kjent for sin rimelig høye vanskelighetsgrad, trenger du alle fordelene du kan få når du skal spille dem. Versjonen som selges på GOG er sånn sett ikke helt ideell, da den ikke går like glatt som Amiga-versjonen og dessuten har veldig kjapp og stressende skrolling (om dette har med DOSBox-oppsettet å gjøre, eller om PC-versjonen var sånn i utgangspunktet, vet jeg ikke).

Derfor er det fint at det finnes noe som heter Open Fodder, altså en åpen kildekode-implementering av Cannon Fodder som er en langt bedre måte å spille Cannon Fodder på i dag. Nå har denne blitt oppdatert til å også kunne kjøre Cannon Fodder 2, for de som våger seg ut på den utfordringen (Dark Souls kan bare gå og legge seg i barnesengen sin, for dette er vanskelig!)

Du må ha egne kopier av Cannon Fodder 1 og/eller 2 for å spille disse i Open Fodder, skjønt demo- og juleversjonene av spillet er allerede inkludert slik at du kan få en liten smakebit. Og ja, GOG-versjonene støttes selvsagt. Her er en video om nyhetene i Open Fodder versjon 1.5:

En kommentar om “Nå kan du spille Cannon Fodder 2 i Open Fodder”

  1. Huff CF er et spill jeg aldri likte, men som jeg samtidig har lyst til å spille fordi det hadde ett eller annet med seg. Klarer liksom ikke å sette fingeren på det..

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.