Legend-klassikeren Eric the Unready kommer til Steam

Sammen med Mission Critical og The Dame Was Loaded.

En lite knippe eventyrspill fra nittitallet er på vei ut på Steam, via Piko Interactive. Alle disse spillene har allerede blitt sluppet på GOG, men det er alltid godt nytt at klassikere blir gjort enda mer tilgjengelige.

Kommersielt teksteventyr fra nittitallet: Eric the Unready.
Eric the Unready.

I denne omgangen er det tre spill som slippes – Eric the Unready og Mission Critical fra grovt undervurderte Legend Interactive og The Dame Was Loaded fra Beam Software/Melbourne House.

Det er ikke klart når de blir tilgjengelige, men lanseringen ser ut til å være rett rundt hjørnet.

Fantasy, science/fiction og film noir

Eric the Unready er i mine øyne det mest interessante av de tre spillene – dette er en ekte klassiker, med massevis av nydelig humor og gode gåter. Her følger vi den håpløse ridderen Eric, som sendes ut for å redde en kidnappet prinsesse. Naturligvis er det en god grunn til at nettopp han er valgt ut for oppgaven, men det tenker vi ikke for mye over.

Spillet stammer fra 1993, og benytter en kombinasjon av tekst-/grafikkgrensesnitt der du kan skrive inn kommandoer, men også konstruere dem ved hjelp av musepekeren (skrivingen er nok greiest, om du er komfortabel med tastaturet). Jeg skrev litt mer om spillet da det ble sluppet på GOG.

Det bare lukter Oscar-nominasjon av dette bildet.
The Dame Was Loaded.

Mission Critical er et science/fiction-spill som starter ombord på et skadeskutt romskip der du er det evenste overlevende medlemmet av besetningen. Spillet er et ekte produkt av nittitallet (det kom i 1995), og kombinerer foråndsrendret 3D-grafikk, ekte video og håndtegnede 2D-bakgrunner. Igjen kan du lese litt mer i en annen artikkel.

The Dame Was Loaded kom også i 1995, og er et detektiveventyr i film noir-stil, med ekte video og bilder. Du får rollen som den tradisjonelle, hardbarkede detektiven som engasjeres av ei vakker (og utvilsomt farlig) kvinne, og dermed vikles inn i en farlig sak om korrupsjon, diamanttyveri og mord. Spillet er ikke-lineært, og byr på ni ulike avslutninger.

En kommentar om “Legend-klassikeren Eric the Unready kommer til Steam”

  1. Jeg har mission critical orginalt, boks manualer pcder, alt i god stand. Det kommer vel på 4-5 cder om jeg husker riktig.

    Liker stemningen i det spillet veldig godt. Om man liker point and click samt sci fi, er dette en god blanding.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.