Star Control: Origins er tilbake på både GOG og Steam

På tross av DMCA-kravet fra to av Star Control-seriens skapere.

Dere har sikkert fått med dere kranglingen mellom Fred Ford og Paul Reiche, som ledet utviklingen av de to første Star Control-spillene, og den nåværende eieren av Star Control-navnet, Stardock. Hvis ikke kan dere lese de to tidligere sakene jeg har skrevet om den unødvendig triste situasjonen (den første fra sent i 2017, og den andre fra tidligere i år).

Star Control: Origins.
Star Control: Origins.

DMCA-krav

Det som altså skjedde tidligere i år, var at Fred Ford og Paul Reiche sendte inn et DMCA-klav til Steam og GOG, der de krevde at butikkene måtte slutte å selge fjorårsutgivelsen Star Control: Origins. Dette kravet ble tatt til følge, og spillet ble fjernet fra begge butikkene (heldigvis uten at eksisterende eiere har mistet tilgangen på det).

I DMCA-kravet sitt listet Ford og Reiche opp en bråte områder der de mente Star Control: Origins var for likt nittitallsklassikeren Star Control II (du kan lese begrunnelsen på nettstedet deres). Stardock svarte med å si at man ikke kan eie spesifikke spillkonsepter, da dette har blitt etablert i flere tidligere rettssaker, og at Ford og Reiche misbrukte DMCA-ordningen for å skade dem.

Nå ser det ut som både Steam og GOG har sagt seg enige med Stardock, for begge butikkene har lagt spillet ut for salg igjen, på tross av DMCA-kravet. Stardock ser naturlig nok på dette som en stor seier, og sier at det betyr de ikke trenger å si opp ansatte som arbeidet med spillet slik de opprinnelig fryktet. Ford og Reiche har ikke kommentert saken enda.

Jeg har ikke så mye mer å si, annet enn å gjenta hvor trist det er at ettermælet til et av tidenes aller beste spill skal besudles av det som fra utsiden ser ut til å være mer eller mindre barnehageoppførsel fra begge sider i konflikten. Nå er det bare å vente på at saken skal rulle videre i det amerikanske rettssystemet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.