Lekre Lunark kommer til Commodore 64 og Spectrum Next

Retroutgiveren Thalamus vil overføre plattformspillet til 8-bits-plattformene.

Jeg har allerede skrevet om Lunark, et ganske så flott plattformeventyr inspirert av klassikere som Flashback og Prince of Persia, som er under utvikling for PC og Mac og etter planen skal lanseres i april 2020. Spillet har akkurat passert målet sitt på Kickstarter, og i den forbindelse virker det nå klart at det også skal komme til 8-bits-plattformene Commodore 64 og Spectrum Next.

Fra PC og Mac til Commodore 64 og Spectrum Next

Det er den nylig gjenoppståtte spillutgiveren Thalamus som vil bringe spillet til disse plattformene. For et par dager siden sa de at de hadde fått tillatelse til å overføre spillet, men at det naturlig nok måtte nå målet på Kickstarter først. Så nå som målet er nådd får vi satse på at de holder ord.

Skal jeg spekulere, så mistenker jeg at tanken ikke er å lansere dette spillet på kassett eller diskett, men at de vil benytte seg av elektronisk kassett. Det var slik Prince of Persia i sin tid ble (uoffisielt) overført til Commodore 64, og det er også det som er tanken for den kommende Commodore 64-versjonen av Limbo. Noe annet ville nok resultert i veldig plagsomme lastetider.

Spectrum Next-versjonen blir nok en digital sak, som gjør bruk av den plattformens oppgraderte egenskaper i forhold til originale ZX Spectrum.

Du kan finne ut mer om Lunark i min originale artikkel, eller sjekke folkefinansieringssiden på Kickstarter. Det er fortsatt litt tid igjen av kampanjen, men spillet har som nevnt nådd målet sitt nå. Thalamus lanserte nylig en oppgradert versjon av Commodore 64-klassikeren Hunter’s Moon.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.