Blandet drops fra nittitallet

Husker du Minskies: The Abduction eller Radical Rex? De er to av de ferske retroutgivelsene fra Piko Interactive.

Her er dagens andre nyhet om nyutgitte retrospill på Steam. I den første hadde vi en samling obskure, spanske eventyrspill, og nå har vi noen litt mindre obskure (men fortsatt ikke direkte kjente) retrospill fra diverse utgivere, lansert av Piko Interactive.

Minskies: The Abduction.
Minskies: The Abduction.

Steam-debut etter over 20 år i arkivet

Først ut er hjernetrimmeren Minskies: The Abduction (også kjent som Minskies Furballs), som er åpenbart inspirert av Puyo Puyo-spillene. Altså er det snakk om et spill ikke helt ulikt Tetris, der småkryp med ulik farge daler ned fra toppen av skjermen og må kombineres med andre i samme farge for å ryddes unna.

Dette resulterer så i at plagsomme fisker og steiner faller ned i motspillerens felt, og gjør jobben vanskeligere for dem.

Minskies: The Abduction debuterte på Amiga. PC-versjonen ble ferdigutviklet på nittitallet, men det er faktisk først nå den har dukket opp på markedet. Bedre sent enn aldri!

Nightshade.
Nightshade.

Plattformspill og unikt actioneventyr

Så har vi plattformspillet Radical Rex, med en dinosaur på skateboard. Ærlig talt ser dette ut som et rimelig standard plattformspill av en type vi fikk veldig mange av tidlig på nittitallet, men om du har gode minner fra det, så er det altså tilgjengelig igjen her. Det ser ut til å være en emulert SNES-versjon som er brukt her, til alle Mega Drive-fans’ store ergrelse.

Sist ut av de nyutgitte spillene er Nightshade, som er en kombinasjon av actionspill og eventyrspill med et interessant, kontekst-sensitivt forsøk på å bringe pek-og-klikk-grensesnittet til konsoll. Spillet skilter også med et slags ryktesystem der du får bonus for å gjøre gode gjerninger. Konseptet ble etter hvert videreutviklet for SNES-klassikeren Shadowrun, men dette er et NES-spill.

Et av Spellcasting-spillene.
Et av Spellcasting-spillene.

… og et par til senere

Piko Interactive har også et par andre spill på trappene – forvirrende nok står de oppført med lanseringsdatoer som allerede er passert, men de er ikke tilgjengelige enda. Disse spillene er Spellcasting-trilogien, som jeg skrev mer om da den kom til GOG, og JRPG-spillet Brave Battle Saga – The Legend of The Magic Warrior for Mega Drive.

Sistnevnte er interessant, fordi det opprinnelig kun kom ut i Taiwan, og først i senere år har det blitt oversatt til engelsk (den engelskspråklige utgaven har også blitt lansert i fysisk format).

Merk at skjermbildene på flere av Steam-sidene ser ut til å være lagt inn i feil format; dette er alle spill som kjører i 4:3-format, ikke bredskjerm. Det ser ut som selve spillene kjører korrekt, men jeg har ikke kjøpt og testet dem selv. Gi gjerne lyd fra deg om noen av spillene havner på kontoen din, og du får tatt en titt.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.