Har vi fått et første glimt av det nye Vampire-spillet?

Paradox har lagt ut bilder på Twitter, som ser ut til å være relatert til Vampire: The Masquerade.

I 2015 gjennomførte den svenske spillutgiveren Paradox Interactive sitt til da største kjøp, da de sikret seg White Wolf Publishing, utgiverhuset bak World of Darkness, Vampire: The Masquerade og Werewolf: The Apocalypse.

Nå har de hatt såpass med tid på seg at det begynner å bli på tide med spillannonseringer, og den første ser ut til å komme 21. mars. I en serie Twitter-meldinger har utgiveren lagt ut det som ser ut til å være en blanding av konseptbilder og skjermbilder fra et ikke-annonsert spill, som ser ut til å finne sted i Vampire: The Masquerades verden.

Det ene bildet minner for eksempel veldig The Ocean Hotel, en bygning som ble besøkt i et av de aller mest minneverdige oppdragene i kultklassikeren Vampire: The Masquerade – Bloodlines fra Troika Games. Her er bildene:

Det er godt mulig man bør følge litt med på «datingappen» Tender, som ser ut til å være et slags Vampire-ARG fra Paradox, i dagene som kommer.

Ikke lenge til annonseringen

Med tanke på at annonseringen kun ser ut til å være dager unna, er det vel ikke så mye vits i å spekulere i hva Paradox kommer til å avduke den 21. mars, men det er jo klart at dette er et univers vi kjenner best fra rollespillsjangeren, og om Paradox hadde annonsert et «battle royale»-spill ville nok folk blitt rimelig skuffet.

Da Paradox kjøpte universet hadde de et samarbeid med Obsidian Entertainment, studioet der flere av skaperne av Vampire: The Masquerade: Bloodlines jobber i dag. Dermed virket det naturlig å tenke seg et videre samarbeid med den amerikanske rollespillutgiveren, men nå som vi vet at Bloodlines-veteranene i stedet jobber med The Outer Worlds, kan vi nok utelukke dette.

Mitt tips er et førstepersonsspill ala Vampire: The Masquerade – Bloodlines, som kanskje lener litt mer over i «immersive sim»-sjangeren. Det største spørsmålet er kanskje om Epic har klart å grabbe spillet for nettbutikken sin allerede?

Oppdatering: Epic-frykten kan godt være ubegrunnet. Nettbutikken GOG har nemlig startet en stor vampyr-promotering, med nedtelling for et mystisk nytt spill som «snart» skal lanseres på tjenesten (antakeligvis for forhåndsbestilling). Det kan selvsagt være noe helt annet, men det virker som Paradox og GOG har fått et ganske godt forhold i den senere tiden.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.