Nå er nyversjonen av Blood lansert

Den klassiske førstepersonsskyteren har blitt sluppet i ny drakt.

Blood er et av de mest ikoniske førstepersons skytespillene fra nittitallet. Spillet setter deg i lærstøvlene til vandød kar ved navn Caleb, som må skyte seg gjennom store og intrikate nivåer fulle av zombier, kultister, demoner og annet svineri, for å til slutt ta knekken på den onde guden Tchernobog (som helt sikkert truer med å ødelegge verden).

Spillet ble utviklet av Monolith Productions, som i dag er mest kjent for Ringenes Herre-spillene Shadow of Mordor og Shadow of War, og ble sluppet i 1997. Det ble opprinnelig kjent for sin uhyggelige, mørke stil og det som på den tiden var svært detaljerte omgivelser. I tillegg hadde mange av dem interaktive elementer.

Det er en grunn til at dette spillet heter Blood.
Det er en grunn til at dette spillet heter Blood.

Nå har det klassiske skytespillet fått en nyversjon, utviklet av retroekspertene i Nightdive Studios. Den heter Blood: Fresh Supply, og skal være rimelig trofast mot originalspillet. De fleste forbedringene er av teknisk karakter, og dermed får vi de samme nivåene, våpnene og fiendene som i originalen. Om det ikke er nok, er utvidelsene Plasma Pak og Cryptic Passage inkludert.

Helt ny grafikkmotor

Nyversjonen av Blood kjører på spillmotor ved navn KEX, som støtter alle de moderne grafikkstandardene (Vulkan, DirectX 11 og OpenGL 3.2), og har i tillegg nymotens funksjonalitet som antialiasing og «ambient occlusion». Naturligvis har den også støtte for høyere oppløsninger, opp til 4K.

Spillmessig får vi et modernisert kontrollsystem, med blant annet mulighet for å se opp og ned som i moderne skytespill. Du kan også bruke håndkontroller i stedet for mus og tastatur, om du ønsker det.

Motoren inkluderer også fullstendig ny nettkode, slik at opp til åtte spillere kan skyte hverandre i fillebiter på nettet. Dessuten er det støtte for samarbeidsflerspiller, og det er til og med mulig å spille med delt skjerm, som i gode, gamle dager (i noen spill, i alle fall). Samtidig er motoren fullstendig kompatibel med eksisterende modifikasjoner for Blood.

Per nå kan jeg kun se at spillet er ute på GOG, men det kommer på Steam, Humble Store og Discord utover kvelden. Jeg har ikke sett noen anmeldelser så langt, så det kan jo kanskje være lurt å vente til de store sidene får sett på spillet før man kjøper. Her er uansett en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.