De gjenværende Telltale-spillene forsvinner fra butikkene

Men noen ser ut til å komme tilbake igjen ganske raskt.

Selv om det er en stund siden Telltale Games la ned virksomheten, er det bare et fåtall av spillseriene deres som har blitt fjernet fra salg på GOG og Steam. Nå tas imidlertid resten bort, i alle fall fra GOG. Der har en representant for nettbutikken annonsert at følgende titler fjernes fra og med neste uke:

  • The Wolf Among Us
  • Marvel’s Guardians of the Galaxy
  • Hector: Badge of Carnage
  • Batman-serien
  • Sam & Max-serien
  • Puzzle Agent-serien
  • Tales from the Borderlands
  • Strong Bad’s Cool Game for Attractive People

Om de noensinne kommer tilbake, er et åpent spørsmål. 2K Games, som er utgiver for Borderlands-spillene, har sagt at de ønsker å bringe Tales from the Borderlands tilbake så raskt som mulig, og at de vil ta over brukerstøtte for alle eksisterende kunder.

Mange av de andre er nok mer utfordrende; flere GOG-brukere ser ut til å tro at rettighetene automatisk går over til de som eide lisensene spillene var basert på, men slik er det sannsynligvis ikke. Rettighetene til selve spillene og rettighetene til lisensene er to forskjellige ting, og for at de skal komme på markedet igjen må en aktør sikre seg begge deler.

Når det er sagt, er situasjonen neppe like komplisert som med diverse klassiske spill, der det virker omtrent umulig å nøste opp i rettighetsrotet, så hvis viljen og pengene er der, er det ikke utenkelig at flere kommer tilbake.

Uansett hva som skjer, vil ikke de som allerede har kjøpt spillene miste dem fra kontoene sine. Serier som ikke er nevnt i lista over, slik som Tales of Monkey Island, har allerede blitt fjernet fra salg. Det gjelder også The Walking Dead, men den har dukket opp igjen etter at Skybound Entertainment kjøpte rettighetene.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.