Microsoft bringer Age of Empires-spill til Steam

De definitive utgavene av Age of Empires I-III skal ikke være Windows Store-eksklusive. Pluss: Xbox Gamepass kommer til PC.

Microsoft har snakket litt om deres planer for Windows som spillplattform, og i den forbindelse har de røpet at de vil fortsette å gi ut spill på Steam. Blant annet har de bekreftet at nyversjonene av sanntidsstrategiklassikerne Age of Empires I-III kommer til Valves digitale spillbutikk.

Age of Empires: Definive Edition ble lansert i fjor, og er kraftig oppgradert nyversjon av det originale Age of Empires-spillet. Snart kommer også Age of Empires II i en slik versjon, og Microsoft har også annonsert en overhaling av treeren. På Age of Empires-nettstedet skriver Microsoft at de vil komme med mer informasjon om Steam-lanseringene snart.

Dette var jo litt av en koloss.
Age of Empires: Definitive Edition.

Flere PC-nyheter

I tillegg til disse spillene, har Microsoft trukket frem Gears 5 som et spill som skal ut på Steam etter hvert. I annonseringen sier de at de «starter med» disse spillene, så flere ser ut til å komme i fremtiden (i tillegg til Halo: The Master Chief Collection, som allerede er annonsert). De sier også at de vil begynne å slippe spill på andre digitale nettbutikker, uten å nevne navn.

Microsoft har også annonsert at Xbox Game Pass slippes på PC, da med en skreddersydd variant for PC-spill. De lover at tjenesten skal lanseres med over hundre spill, fra utviklere som Paradox, Sega, Deep Silver og Bethesda, og at på samme måte som på konsoll vil de jobbe for at nye spill skal slippes der samtidig med den generelle lanseringen.

Mer om dette kan du lese på Xbox-bloggen.

Vi vet forøvrig fra før av at Age of Empires IV er under utvikling, hos Sega-eide Relic Entertainment merkelig nok, men når og hvor dette skal slippes vet vi ikke. Skjønt jeg tipper det ikke er så veldig lenge til vi får høre mer om det.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.