Nå kommer enda et Vampire: The Masquerade-spill

Coteries of New York skal være et historiedrevet spill med valg og konsekvenser.

Vampire-lisensen ser ut til å bli flittig brukt i årene som kommer, og det kan nesten se ut som situasjonen vil minne litt om den rundt Warhammer-universene, som lisensieres ut til alle som vil (og kan betale for seg). Hakk i hæl på annonseringen av den offisielle Vampires: The Masquerade – Bloodlines-oppfølgeren kom nyheten om et narrativt Vampire-rollespill fra The Council-gjengen, og nå meldes det om nok et spill basert på vampyruniverset.

Vampyrkonflikt i New York

Det heter Vampire: The Masquerade – Coteries of New York, og finner altså sted i smeltedigelen som er New York. Her er to vampyrklaner i konflikt med hverandre – den tradisjonsrike Camarilla-klanen og den litt mer voldsomme Anarch-klanen. Du må velge en figur fra en av flere forskjellige klaner, og velge hvem du eventuelt vil støtte.

Spillet skal by på en historiedrevet opplevelse, noe som ser ut til å bety at det blir mer som et «velg ditt eget eventyr»-spill enn et tradisjonelt eventyr- eller rollespill. Du får muligheten til å forme din egen historie ved å ta ulike oppdrag, og valgene du tar underveis vil påvirke hvordan verden rundt deg utvikler seg og forholder seg til deg.

Utviklerne sier de har fått full frihet til å lage egne historier, satt til den offisielle verden slik den beskrives i Vampire: The Masquerade 5th Edition. De understreker at spillet skal passe både for tilhengere av settingen, og de som liker historiedrevne spill for voksne.

Spillet er på vei til PC (Windows, MacOS og Linux), samt Nintendo Switch. Begge versjonene lanseres samtidig, i løpet av årets fjerde kvartal. Avhengig av hvordan det gjør det, kan det også komme til PlayStation 4 og Xbox One.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.