Tidliglanseringen av Jupiter Hell er rett rundt hjørnet

Den åndelige oppfølgeren til det populære «roguelike»-spillet DoomRL.

DoomRL tok konseptet fra Doom, og puttet det i et turbasert «roguelike»-rollespill. Det var kanskje ment som en spøk, men det viste seg å fungere overraskende godt, og DoomRL ble et av sjangerens mest populære spill. Noen av utviklerne bak DoomRL har i lang tid arbeidet med en åndelig oppfølger, som nå er rett rundt hjørnet.

Fra Mars til Jupiter

Det ser hakket bedre ut enn ASCII-versjonen.

Denne oppfølgeren heter Jupiter Hell, og selv om alle Doom-referansene er borte, er det åpenbart hvor inspirasjonen kommer fra. Her må du, som i DoomRL, styre en soldat rundt i datagenererte miljøer fulle av demoniske drittsekker, mens du leter opp våpen og ammunisjon, helsepakker og alt det andre du trenger for å holde deg selv i live.

Spillet ser ut som et typisk fugleperspektiv-skytespill, men i likhet med sin turbaserte forgjenger er det ikke noe actionspill. Det er nemlig kun når du beveger figuren din at tiden faktisk går fremover, og dermed kan du tenke deg om så lenge du vil når du skal prøve å finne løsninger på situasjonene du kommer opp i.

Jupiter Hell skal slippes i «early access» den 1. august. Her er en fersk trailer:

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.