The Lion King og Aladdin får nyversjoner

16-bits-favorittene vender tilbake for moderne plattformer, men vi vet ikke så mye mer.

I de siste årene har Disney laget nye utgaver av flere klassiske animasjonsfilmer, til noens glede og andres forargelse. Men det er tydeligvis ikke bare filmene de vender tilbake til, nå kommer det også nyversjoner av et par klassiske Disney-spill.

Lekkasje fra en bransjekonferanse

De har nemlig annonsert en samlepakke som inneholder plattformspillene Aladdin og The Lion King, fra henholdsvis 1993 og 1994, for PlayStation 4, Xbox One og Switch. Nyheten kom via en GameStop-konferanse for bransjen, så en PC-versjon er heller ikke usannsynlig – det virker som fokuset her er på fysiske kopier, og en PC-utgave vil utvilsomt kun slippes digitalt.

Så voldsomt mye mer vet vi egentlig ikke, da dette altså ikke var en annonsering ment for oss vanlige dødelige. Men ifølge Gematsu sies det at spillene skal være spillbare i både 1080p-oppløsning, inkludere original grafikk og lydspor, men også ha muligheten til å spole frem og tilbake til en hvilken som helst del av spillet, og til og med la datamaskinen ta over hvis du sliter.

Lanseringen skal finne sted til høsten. Det skal visstnok åpnes for forhåndsbestillinger i dag, så sjansene er ikke helt små for at vi får mer informasjon ganske raskt. Jeg skal holde et øye med saken, og oppdatere om nødvendig.

Oppdatering: Da det var såpass mye informasjon i annonseringen, skrev jeg en ny sak.

MS-DOS-versjonene av begge disse spillene er forøvrig tilgjengelig på både GOG og Steam allerede.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.