De klassiske Warlords-spillene er lansert på GOG

Hva med litt turbasert strategi fra nittitallet?

GOG har relansert de tre første spillene i Warlords-serien. Warlords og Warlords II Deluxe er ute i én pakke, mens Warlords III: Darklords Rising er et separat produkt.

Warlords.
Warlords.

Warlords ble sluppet i 1990, og er et turbasert fantasy-strategispill der opp til åtte (data- eller menneskestyrte) fraksjoner må kjempe om makten over store landområder. Spillerne starter med én by der de kan bygge enkle enheter, og må gradvis erobre nye byer for å få tilgang på mer inntekter og bedre typer enheter.

Strømlinjeformet og underholdende

Spillet minner litt om en strømlinjet versjon av Heroes of Might & Magic, og selv om det er skremmende mange år siden jeg spilte det nå, husker jeg det som en svært vanedannende affære. Oppfølgerne følger i samme fotspor som originalspillet, men byr på ekstra finesser og (naturligvis) bedre presentasjon.

Warlords III: Darklords Rising.
Warlords III: Darklords Rising.

Warlords-spillene ble utviklet av Strategic Studies Group, som tidligere hadde stått for det viktige romstrategispillet Reach for the Stars. Hovedutvikleren var Steve Fawkner, som også har gjort suksess med et annet spill satt til Warlords-universet, nemlig den fargerike hjernetrimmeren Puzzle Quest.

Serien fikk også en sanntidsstrategi-spinoff ved navn Warlords: Battlecry. Her kom det totalt tre spill.

Det er Slitherine som står som utgiver for Warlords-spillene på GOG. Det er litt interessant, ettersom den strategifokuserte utgiveren allerede har gjenopplivet Fantasy General-serien og jobber med et nytt Master of Magic-spill. Kan det også tenkes de har tenkt å bringe Warlords-serien tilbake?

2 kommentarer om “De klassiske Warlords-spillene er lansert på GOG”

  1. Det er spillene sine! Det ble vanvittig mye Warlords 1 på Amigaen, og en god del Warlords 3 (RoH) etter jeg kjøpte den en gang. Kan ikke huske at jeg spilte toeren så mye da…

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.