Plattformspillet Frak! gjenskapes for PC

Utvikleren bak kultklassikeren fra 1984 jobber med en ny versjon.

Frak! er mer enn et banneord fra Battlestar Galactica, det er også navnet på et plattformspill som opprinnelig ble laget for den britiske hjemmedatamaskinen BBC Micro i 1984, men raskt ble overført til plattformer som Commodore 64 i tillegg (jeg er nok ikke den eneste som hadde spillet på en av mange Turbotape-kassetter fulle av piratkopiert programvare).

Steinalderplattformspill

Nå jobber originalskaperen Nick Pelling med en PC-versjon, i spillutviklerverktøyet GameMaker. Du kan følge utviklingen på bloggen hans, men så langt har han klart å importere nivådataen og grafikken fra BBC-originalen, og lagt inn flesteparten av spillmekanismene.

Nøyaktig hvordan han tenker å gi ut PC-versjonen vet jeg ikke (det ser ut som et hobbyprosjekt), men det er jo alltid moro å se «glemte» klassikere hentes frem igjen. Før jeg fikk rede på at Pelling arbeider med en nyutgave mistenker jeg at det hadde gått et tosifret antall år siden sist gang Frak! var innom tankene mine, men nå har jeg faktisk veldig lyst til å spille det igjen.

Her er en relativt fersk video fra spillet (du kan se en enda nyere en på Twitter):

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.